Men behind the scenes - paikalliset judget Euroturnauksessa
19.5.2018 17:37 Uutiset / Liiton etusivu

Vicky Moga, Klaus Saijonkivi ja Johannes Lassila Eurocupissa Velolla !

Jotta hockeyottelu saadaan pelatuksi tarvitaan ottelun aikana kentällä joukkueiden ja erotuomareiden lisäksi myös toimitsijoita (judge). Judget pitävät pöytäkirjaa ja kelloa ottelun aikana ja pitävät huolta käytännön toiminnasta TO:n (Technical Official) alaisuudessa. Velodromin turnauksessa toimii yhteensä neljä judgea. Euroopan Hockeyliiton toimintatapaan kuuluu, että kansainvälisissä turnauksissa järjestävästä maasta saadaan nimittää kaksi local judgea. Suomea Velodromin turnauksessa edustavat Vicky Moga ja Johannes Lassila. Johannekselle kyseessä on ensimmäinen kansainvälinen judge-pesti, Vicky toimi näissä tehtävissä ensimmäisen kerran tammikuussa 2016 Tikkurilassa indoorin EM-kisoissa.

"Olen erittäin ylpeä ja kiitollinen saadessani edustaa Suomea judgena tässä turnauksessa. Tämä on toinen turnaukseni ja olen erittäin motivoitunut olemaan näissä tehtävissä myös jatkossa", tarinoi tyytyväinen Vicky Velon auringossa.

Ensikertalainen Johannes Lassila kommentoi seuraavasti: "fiilikset oli alkuun aika hermostuneet ja jännitti jonkin verran keskiviikkoiltana. Mutta torstaina ekan ja tokan pelin jälkeen jännitys oli poissa kun oppi mitä tehdään ja milloin. Koko ajan saa lisää itseluottamusta ja oppii tuntemaan muita, jotka tuossa vieressä toimivat niin se tekeminen rentoutuu. Ja kyllähän tässä oppii näkemään pelin vähän erilailla ja mitä edellytyksiä hyvä turnaus vaatii".

Suomen kokenein judge Klaus Saijonkivi on kiertänyt Euroopan turnauksia lähes kolmekymmentä vuotta, ensin erotuomarina ja sitten judgena viimeiset vajaat 10 vuotta. Klaus toimii Velon turnauksessa järjestelykomiteassa turnaustoimistosta vastaavana ja pystyy tukemaan Vickyä ja Johannesta omalla vahvalla kokemuksellaan.

Klaus kommentoi pestiään pitkällä perspektiivillä: "Turnauskokemus lajin parissa ulottuu 25 vuoden päähän. Nämä ovat minulle toiset kisat, joissa olen mukana itse järjestämässä onnistunutta tapahtumaa. Uudet haasteet saa aina parantamaan tulosta asioiden hoitamiseen. Kokemuksen tuoma asioiden järjestely ja niiden kirjaaminen auttaa rakentamaan asioita parhaaseen tulokseen. Tämä ABC-Teamin Eurohockey-turnaus on edennyt alkuhaasteista huolimatta erinomaisesti, säät ovat suosineet kisoja auringonpaisteella ja lämmöllä. Joukkueet ovat olleet iloisia järjestelyistä Velodromilla ja joukkueita on palveltu kaikkein toiveita kuunnellen. Turnauksen 17-henkinen Officials -joukko on hoitanut tehtävänsä hienolla ammattitaidolla ja luoneet mahtavan ilmapiirin toimia ja auttaa heitä kaikella tavalla. Tämä henki mikä hockeypiireissä on tuomareiden ja officialsien kesken on, on vertaansa vailla vahvistamaan tunnetta rakkaudesta tätä lajia kohtaan. Taas tapasin uusia nuoria lajin tuomareita ja vanhoja tuttuja vuosien takaa joiden kanssa oli mukava jutella menneistä kohtaamisista".