Kilppari ja ABC jaetulle kolmossijalle eurocupissa
20.5.2018 22:38 Uutiset / Liiton etusivu

Turnauksen parhaaksi maalivahdiksi valitun Kilpparin Jussi Luhdan työnäyte

ABC-Team ja HC Kilppari joutuivat pettymään turnauksen päätöspäivän sijoitusotteluissa. Molemmilla joukkueilla oli voitolla mahdollisuus lunastaa Suomelle ensi vuodeksi paikka pykälää ylempään sarjaan. Molemmat kuitenkin taipuivat vastustajilleen: Kilppari Unkarin Soroksari-Olcotelle maalein 3-0 (2-0) ja ABC-Team Slovenian Moravske Toplicelle 2-1 (1-0).

Molemmat ottelut olivat tiukkoja ja molemmilla suomalaisjoukkueilla oli hyvät mahdollisuudet otteluiden voittoon. Kilpparilla oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla paljon hyviä maalintekotilanteita, mutta kun ei maalipaikoissa onnistuttu iski vastustaja tehokkaasti vastaan ja teki kaksi maalia. Toisella jaksolla Kilpparilla ei enää riittänyt puhti riittävään loppukiriin.

Myös ABC-Team oli varsinkin ensimmäisellä puoliajalla selvästi hallitsevampi osapuoli slovenialaisia vastaan luodun paljon hyviä maalintekotilanteita, mm. pari läpiajoa. Toisen jakson alussa ABC:n Tuomas Mäkinen tasoitti ottelun, mutta tässäkin maalinteon tehottomuus lopulta ratkaisi - kun ei ABC tehnyt omista paikoistaan niin vastustaja sitten iski lopussa lyhyestä kulmasta 2-1 voittomaalin.

Takana neljän päivän hieno hockeytapahtuma aurinkoisella Velodromilla. Turnauksen järjestelyvastuussa ollut ABC-Team onnistui hyvin järjestelyissä ja turnaus saatiin pelatuksi hyvissä olosuhteissa.

Turnauksen lopputaulukko:

Team Standing
Soroksári – Olcote HC (HUN) 1
HK Moravske Toplice (SLO) 1
HC Kilppari (FIN) 3
ABC-Team (FIN) 3
FHC Slavia 1921 (BUL) 5
Épít?k HC (HUN) 7
Floriana Young Stars HC (MLT) 7
Mortensrud-Aker SK (NOR) 7

Turnauksen kaikki tilastot sivustolta https://eurohockey.altiusrt.com/competitions/100

Kansainvälinen aikuisten hockey palaa Velodromille elokuussa 2019 kun Suomi isännöi miesten IV divisioonan EM-kisoja.