P18 maajoukkueelle voitto historiallisessa ottelussa !
16.7.2018 0:57 Uutiset / Liiton etusivu

Santeri Määttänen (n:o 9) teki Suomen avausmaalin Unkaria vastaan

Suomalaisen maahockeyn kautta aikojen ensimmäinen virallinen alle 18-vuotiaiden poikien maaottelu pelattiin sunnuntaina Turkin Konyassa, missä Suomen joukkue osallistuu III divisioonan EM-turnaukseen. Historiallisessa ottelussa Suomi avasi turnauksen 2-1 voitolla Unkarista. Joukkueen maalintekijät olivat Santeri Määttänen (HT-85) ja Rasmus Hintsanen (HuVe Hockey).

Valmentaja Otto-Petteri Ventelä kommentoi tyytyväisenä pelin jälkeen: "Alkuun lähdettiin painostamaan korkealta ja päästiin peliin hyvin mukaan. Yleisesti ottaen pelaajat pysyivät hyvin pelisysteemissä ja hienoilla yksilösuorituksilla saatiin tehtyä kaksi maalia. Ensimmäinen hyvän avauksen jälkeen ja toinen hyvästä vastahyökkäyksestä".

"Puoliajan jälkeen Unkari nosti painostustaan ja sai pidettyä palloa pitkään omalla hyökkäyspuoliskollaan, mutta joukkueemme puolustus kesti hienosti. Viimeiselle neljännekselle Unkari oli jo väsyttänyt itsensä ja saimme rakennettua hyviä maalipaikkoja, mutta valitettavasti ilman tulosta. Lopputuloksena loistava peli kisojen ensimmäiseksi peliksi. Joukkueen peliin jäi luonnollisesti vielä reilusti kehitettävää, mutta voitto on aina erittäin hyvä tulos", Ventelä totesi.

Maanantaina Suomi kohtaa turnauksen isäntämaa Turkin klo 20.00 paikallista aikaa alkavassa ottelussa. Turkki voitti tänään avausottelussaan Liettuan 1-0.

Turnauksen otteluja voi seurata reaaliajassa Euroopan Hockeyliiton tulospalvelusta https://eurohockey.altiusrt.com/competitions/110