Herrat maailmalla kurssilla elokuussa 2018 lue lisää
7.9.2018 13:17 Uutiset / Liiton etusivu

EHF Technical Officials Seminar – Basic Level 24 – 26 August 2018 Breda (NED) Kirjoittaja/kuva Klaus Saijonkivi

Kävin kyseisenä ajankohtana, perustason kurssilla Hollannissa judge seminaarissa. Tämän kurssin läpikäynti oli pakollinen jotta jatkossa saan kutsuja turnauksiin ja tällä taataan tulevaisuuden jatkotehtävissä. EHF teki uudet kriteerit näiden asioiden kurssittamiselle joka astui voimaan 2017 kesällä. Samalla kentällä oli Ventelän O-P joka keskiviikosta sunnuntaihin opiskeli valmennuksen saloja (ensimmäinen kuva). The Coaches 4 Europe (C4E) programme has been a successful pioneering initiative which has been running in Europe for nearly five years. This week 16 coaches, from 11 nations were welcomed to Breda, Netherlands for a 5 day seminar on Individual Tactical Skills. The seminar was delivered by world class mentors from Croatia, Portugal and England.

OP Ventelän porukka Klasun kurssiporukka

Viikonlopun aikana käytiin läpi kaikkea mikä on judgen työtä, Bredassa oli U18 naisten ja miesten iso turnaus jossa pelattiin samaan aikaan 4 kentällä 2x25min pelejä. Pääsimme 2 päivää tekemään asioita oikeassa ympäristössä, aamupäivät oppitunnilla istuskellen ja tositoimissa iltapäivät. Kurssi oli minullekin antoisa jaoimme kokeneiden ja kokemattomien collegoiden kanssa ajatuksia ja teimme mahtavaa yhteistyötä/ ryhmätyötä tavoitteiden saavuttamiseksi, lauantain vesisade toi omia haasteita mutta sunnuntain aurinko kuivasi "paidat". Bredan hockey club Push heillä on seurassa 7 hockeykenttää kaikki tässä samalla alueella ja jäseniä 2500 eli todella paljon kun vertaa esimerkiksi pohjoismaihin yhteenlaskettuna.

Onnistunut kurssi jossa oli judge toimintaa, valmentaja koulutusta ja tuomarikoulutusta saman katon alla. Bredan vuosittainen koulutus huippuosaajien kanssa on nyt käyty läpi.