FInaalipäivässä tiukkoja otteluita sekä uusia ja vanhoja mestareita
16.9.2018 21:22 Uutiset / Liiton etusivu

Porvoo HC voitti historiansa ensimmäistä kertaa naisten maahockeyn SM-kultaa. Kestomenestyjä ABC-Team taipui hopealle.

Hockeyliiton Finaalipäivä pelattiin lauantaina Velodromilla kun neljän eri sarjan Suomen mestaruudet vuodelta 2018 ratkaistiin.

Päivän starttasi U15 finaali, jossa Vantaa HC oli lopulta maalein 7-3 Urjalan Urheilijoita parempi. Ottelu oli lopputuloksesta huolimatta tiukka ja ratkesi vasta 3,5 minuuttia ennen loppua Vantaan mentyä 6-3 johtoon mitä ennen Urjalalla oli hyviä paikkoja kaventaa tilannetta. Vantaan maaleista Parmprit Gill teki 3, Elmeri Rihtilä ja Kasper Sinisalo 2 mieheen. Urjalan maalit iski Joona Paija.

Päivän toisessa finaalissa kohtasivat U21-sarjassa HT-85 Hämeenlinnasta ja Porin Narukerä. Hämeenlinnalaiset menivät ottelun alussa johtoon Santtu Pohjosen maalilla, mutta Narukerä tasoitti viimeisen neljänneksen alussa. Maalin iski Lauri Sirén Ville Raukon syötöstä. Tasatuloksesta 1-1 mentiin rangaistuskuljetuskisaan, missä porilaiset vetivät pidemmän korren. Ratkaisuosuma kirjattiin Atte Perkaukselle.

Naisten finaalissa kohtasivat hallitseva mestari ABC-Team Helsingistä sekä indoor-kaudella toisen mestaruutensa sisähockeyssa voittanut Porvoo HC. Vahvaa puolustuspeliä esittänyt Porvoo oli tasaisessa ottelussa maalein 1-0 parempi ja otti historiansa ensimmäisen SM-kullan, nyt myös ulkokentillä. Maalintekijänä kunnostautui joukkueen kapteeni Anne-Maarit Anttonen.

Päivän päätteeksi vuosien 2013-2016 mestari HC Kilppari kohtasi 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun aikana 10 mestaruutta voittaneen HT-85:n, jonka uudelle sukupolvelle finaalipaikka oli ensimmäinen sitten vuoden 2007. HT-85 laittoi tiukasti hanttiin Kilpparille, mutta lopulta Kilppari-kapteeni Andrei Panschin iski voittomaalin Sampo Hirviojan syötöstä kuusi minuuttia ennen loppua. Näin miesten kulta palasi vuoden tauon jälkeen Turkuun.