Porvoo HC sijoittui neljänneksi Euro Hockey League Club Challenge II - turnauksessa
20.2.2019 14:59 Uutiset / Liiton etusivu

Porvoo HC muiden turnaukseen osallistuneiden joukkueiden kanssa.

Porvoo HC:n naiset osallistuivat indoor hockeyn Euro Hockey League Club Challenge II -turnaukseen Belgradissa, Serbiassa 14.-18.2. Tämä oli ensimmäinen kerta lähes 15 vuoteen, kun suomalainen naisjoukkue oli pelaamassa eurokentillä. Vastukset olivat kovia ja taso Euroopan alimmallakin taosolla on paljon kovempi kuin Suomessa. Suomessa on pelattu nyt kolme vuotta naisten maahockeyta yli kymmenen vuoden tauon jälkeen ja tämä Belgradin turnaus oli hieno mahdollisuus päästä kokemaan eurooppalaista hockeyta ja hakemaan uutta opittavaa.

Porvoolaiset aloittivat urakkansa lauantaina 16.2. kohtaamalla Ukimerioni Kutaisin Georgiasta. Peli oli varsinainen shokkialoitus porvoolaisten turnaukselle. Nopeat ja taitavat georgialaiset pyörittivät porvoolaisia kunnolla ja pelin lopussa tulostaululla oli tylyt loppulukemat 0-16.

-Tasoero oli suuri. Vastustaja liikutti palloa vakuuttavasti. Porvoon oma peli oli täysin hukassa, koko ajan oltiin askel myöhässä, totesi Porvoon kapteeni Noora Ruotsalainen ottelun jälkeen.

- Avausottelussa pelaajat jännittivät ja hieman ihmettelivät tuomarilinjaa, joka on erilainen kansainvälisissä peleissä. Taitava ja tekninen Kutaisin joukkue hallitsi palloa ja rytmitti peliä. He käänsivät pelin painopisteen todella nopeasti saaden ylivoimahyökkäyksiä maalillemme, sanoi Porvoo HC:n valmentaja Markku Heino ensimmäisen pelin päätteeksi.

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui Bask HK Belgradista. Tähän otteluun porvoolaiset olivat saaneet itsensä koottua ja peli luistikin huomattavasti paremmin kuin georgialaisia vastaan. Lopputulos 4-0 Belgradille kuitenkin vahvisti ennakko-odotukset turnauksen kovasta tasosta.

- Toiseen koitokseen joukkue oli valmistautunut hienosti aamun ryöpytyksen jälkeen.

Pystyimme pitämään palloa itsellä paljon paremmin. Tasaväkinen ottelu ratkesi Baskin kahden pelaajan taitaviin henkilökohtaisiin ratkaisuihin, tuumasi Markku Heino pelin jälkeen.

Turnauksen toinen päivä alkoi ottelulla tanskalaista Copenhagen HC:ta vastaan. Tanskalaiset olivat jo edellisenä päivänä näyttäneet kyntensä muita joukkueita vastaan ja Porvoo HC osasi odottaa kylmää kyytiä. Porvoon peli oli kuitenkin alkanut luistaa jo paremmin ja tanskalaisia vastaan laitettiin kovasti kampoihin. Loppulukemat olivatkin sangen malitilliset 0-6 Kööpenhaminalle.

-Jälleen hieno valmistautuminen aamu varhain alkaneeseen otteluun, kertoi valmentaja Heino.

-Ehdottomasti paras peli meiltä turnauksessa ja ehkä tärkeintä että pelaajille jäi hyvä fiilis turnauksen viimeiseen otteluun.

Turnauksen viimeisessä ottelussa Porvoo sai jälleen vastaansa isännät, Belgradin Bask HK:n. Kovasta taistelusta huolimatta Porvoo joutui taipumaan isäntien edessä 6-1. Porvoon ainokainen maali saatiin kuitenkin tehtyä tässä ottelussa. Maali syntyi erikoistilanteesta, kun Porvoolla oli lyhyt kulma. Anne-Maarit Anttonen laukoi maalin Nea Väisäsen ja Reija Jokisen syötöstä.

-Tanska-pelin fiilis ei kantanut tähän peliin asti, surkutteli Heino pelin jälkeen.

- Kahdessa minuutissa kaksi maalia omiin. Bask teki kolmannen ennen kuin saimme turnauksen ainokaisen maalin.17 minuutin kohdalla tullut neljäs maali kesken meidän hyvän painostuksen oli raskas isku, Heino jatkaa.

-Toisella puoliajalla ei maltettu pelata joukkueena, vaan haettiin ratkaisua liian suoraviivaisesti. Viimeiset maalit tulivat pelatessamme ilman maalivahtia.

Turnauksen voitti Copenhagen HC ylivoimaisella otteellaan. Toiseksi tuli georgialainen Ukimerioni Kutaisi ja kolmanneksi Bask HK Belgradista. Porvoo HC:n oli tyytyminen neljänteen sijaan. Kokemuksena turnaus kuitenkin oli todella hyvä ja tuliaisiksi Suomeen Porvoo nappasi paljon opittavaa. Porvoo HC sai hyvää palautetta järjestäjiltä ja muilta joukkueilta turnauksen iloisimpana joukkueena.

(Kuva ja teksti: Porvoo HC)