Onnistuuko ABC-Team katkaisemaan Kilpparin mestaruusputken indoor-hockeyssa ?
6.3.2019 18:54 Uutiset / Liiton etusivu

HC Kilppari Turusta ja ABC-Team Helsingistä ratkaisevat lauantaina miesten indoor-mestaruuden 2019. Kuva Rainer Lönnbäck.

Viisi viimeisintä indoor-hockeyn Suomen mestaruutta voittanut HC Kilppari Turusta saa lauantaina Porvoossa pelattavassa ratkaisevassa finaalissa vastaan nälkäisen ABC-Teamin Helsingistä. Tälle kaudelle nuorentuneet finaalijoukkueet pelasivat vahvan runkosarjan ja ovat pelanneet tasaisia keskinäisiä otteluita pitkin kautta. Ensimmäinen finaali viime sunnuntaina Turussa päättyi tasapeliin 3-3. Näin mestaruus ratkeaa lauantaina viimeistään rangaistuskuljetuskilpailussa ellei varsinaisella peliajalla saada selvyyttä paremmuudesta.

Ennakkotunnelmia finaalien alla:

HC Kilppari: puolustava suomenmestari HC Kilppari lähti kauteen ilman muutamaa edellisvuosien runkopelaajaansa, mutta voimakkaasti
nuorentunut turkulaisryhmä onnistui silti voittamaan runkosarjan kärsien ainoastaan yhden tappion kauden aikana. Finaaleihin ”Pinkkipaidat”
saivat kuitenkin kaksi tärkeää palasta takaisin kokoonpanoonsa, kun Samu Ratinen ja Tommi Rantala palasivat takaisin tositoimiin. HC Kilppari nojaa vahvasti maajoukkueestakin tuttuun maalivahtikaksikkoonsa Jussi Luhta - Valtteri Lehto. Tuloksenteosta suurinta vastuuta on tällä kaudella kantanut Kilppari-puolustaja Sampo Hirvioja, joka valittiin hiljattain myös vuoden hockeypelaajaksi vm. 2018. Hirvioja voitti koko sarjan pistepörssin lukemin 11+8=19 ja hänen odotetaan olevan ratkaisevassa roolissa myös finaaleissa.

ABC-Team lähti kauteen nuorella joukkueella ja tavoitteena oli nousujohtoinen kausi. Kausi onkin sujunut nuorekkaalla joukkueella koko ajan paremmin ja joukkueen nuoret pelaajat ovat parantaneet ottelu ottelulta ja nousseet hienosti vastuunkantajaksi. Finaalista odotetaan samanlaista tiukkaa vääntöä tuttua vastustajaa vastaan kuin kauden aikaisemmissa otteluissa. Pelaaja, ketä seurata: Joona Paija, nuoresta iästään huolimatta kauden parhaimpia pelaajia, tekee jokaisessa matsissa erinomaisella asenteella töitä ja hyökkäyspäässä myös syntyy tehoja.

Miesten ratkaiseva SM-finaali Kokonhallissa Porvoossa (Jääkiekkotie 3) la 9.3.2019 klo 12.00. Vapaa pääsy !