Indoor-mestaruuksien ratkaisuissa huimaa draamaa!
10.3.2019 19:39 Uutiset / Liiton etusivu

HC Kilppari juhli mestaruutta huikean finaalin jälkeen !

Indoor-hockeyn Finaalipäivä Porvoossa tarjosi juuri sitä mitä kauden huipennutapahruman pitikin. Tiukkoja otteluita, hienoja suorituksia, hyvää tunnelmaa ja suuria tunteita - molempiin suuntiin. Porvoon Kokonhalli tarjosi hienot puitteet finaalitapahtumalle.

Naisten ja miesten finaaleista osattiin odottaa huippujännittäviä ja se myös toteutui, molemmissa ratkaisu nähtiin vasta shoot-out rangaistuskuljetuskilpailuissa.

Päivän aloitti kuitenkin pienten U13 -junioreiden finaali, jossa Vantaa HC vei kultamitalit 4-0 (3-0) voitolla helsinkiläisestä Warriors HC:sta. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin Warriorsin maalivahti Jobanvir Khaira, joka urakoi hienoin torjunnoin. Vantaalaisten tehokkain oli Lauri Ondreka 3+1 tehoin.

Vantaasta tuli tuplamestari kun myöhemmin iltapäivällä seuran U16 joukkue kopioi pienempien tempun 4-0 voitolla Urjalan Urheilijoista. Elmeri Rihtilä iski vantaalaisille kaksi maalia, Jarkko Hakala yhden ja ottelun parhaana palkittu Massimo Ruohonen neljännen.

Miesten finaali tarjosi huikeaa draamaa. Ensimmäinen jakso pelattiin numeroin 1-1 Pol Ricart Solanon maalattua ABC:lle ja Kilpparin Tommin Rantalan tasoitettua lähes heti perään. Toisella jaksolla Kilppari näytti menevän mestaruuteen kun Antti Äärelä ja Samu Ratinen veivät Kilpparin nopeasti 3-1 johtoon. ABC ei kuitenkaan luovuttanut. Ensin Tony Meski kavensi ja sitten Petri Mikkola iski helsinkiläiset tasoihin kun vain 18 sekuntia oli ottelua jäljellä. Kun lopussa ei enempää maaleja nähty mentiin shoot-out kisaan. Ensimmäisten kolmen vetäjän nipun viimeisenä ratkaisevaa rankkarikuljetusta asettui tekemään Kilppari-kapteeni Andrei Panschin ABC:n johtaessa maalilla. ABC-maalivahti Paavo Ondreka torjui Panschinin ensimmäisen vedon ja koko ABC-joukkue ryntäsi juhlimaan - mutta liian aikaisin sillä rankkarin kuljetusaika ei vielä ollut umpeutunut ja näin Panschin pääsi yrittämään uudelleen. Tällä kertaa Ondreka torjui niin, että Kilpparille tuomittiin rangaistusvippaus. Tätä asettui vetämään Sampo Hirvioja joka onnistui vedossaan vieden kisan jatkopareihin. Joukkueiden ykköspyssyt Tony Meski ABC:sta ja Sampo Hirvioja Kilpparista lähtivät jatkamaan kisaa, jossa Hirvioja veti lopulta toisella kierroksella pidemmän korren. Näin indoor-mestaruus meni 6. kerran peräkkäin Kilpparille Turkuun. Ottelu oli erinomaista taistelua alusta loppuun ja ABC-Team joutui tyytymään hopeaan todella dramaattisella tavalla. Ottelun parhaana palkittiin Sampo Hirvioja, joka ratkaisurankkareiden lisäksi saalisti kaksi syöttöpistettä varsinaisella peliajalla.

Naisten finaali päivän päätteeksi noudatti samaa kaavaa. Tarkkaa ja tiukkaa taistelua missä varsinainen peliaika päättyi 1-1 tasapeliin Elena Ronkaisen onnistuttua ABC-Teamin maalintekijänä ja Nea Väisäsen tasoitettua Porvoolle. Näin myös naiset lähtivät hakemaan ratkaisua shoot-outista. Shoot-outissa oltiin kahden kuljettajan jälkeen Porvoon 2-1 johdossa. Kun Porvoon Ansku Anttonen kolmannen kierroksen ensimmäisenä vetäjänä iski pallon harhautuksen jälkeen maaliin ja tilanteeksi 3-1 ei ABC:llä enää ollut mahdollisuuksia voittoon. Näin ollen Porvoo uusi kotikentällään mestaruuden ja ABC-Teamille hopeaa. Ottelun parhaana palkittiin Porvoon Ansku Anttonen. Naisten pronssimitalit voitti Vantaa HC kukistettuaan sunnuntaiaamun ottelussa Herttoniemessä Warriorsin 2-0.

Viikonlopun kaikki tilastot löytyy tutusti liiton tulospalvelusta https://indoorhockey.torneopal.fi

Indoor-kausi jatkuu vielä muutamilla miesten I divisioonan otteluilla, mutta SM-mitalit saatiin ratkottua kuluneena viikonloppuna. Hockeyliitto onnittelee kaikkia voittajia ja mitalisteja !

Tästä kohti huhtikuussa alkavaa kesäkautta !