MIESTEN MAAJOUKKUE ALOITTI ULKOKAUDEN LEIRINSÄ SUNNUNTAINA PULLERILLA
9.4.2019 7:54 Uutiset / Liiton etusivu

Miesten maajoukkueen kevään ensimmäinen leiri Hämeenlinnassa

Hämeenlinna, 7.4.2019

Miesten maajoukkue pääsi sunnuntaina jatkamaan talven jäljiltä valmistautumistaan tulevan kesän kotikisoihin leireiltyään Hämeenlinnassa Pullerin kentällä. Talven leireillä keskityttiin vielä enemmän pelaajien kuntopuolen hiomiseen, mutta ulkokentille pääsyn myötä Hämeenlinnassa pystyttiin jo kiinnittämään huomiota myös taktiseen puoleen. Pitkän treenipäivän päätteeksi maajoukkue kohtasi vielä ottelun merkeissä Seinäjoki Unitedin, joka puolestaan valmistautuu ensi kesänä Maltalla pelattavaan seurajoukkueiden Euro Challenge IV -turnaukseen.

”Maajoukkueen harjoituksissa ja peliosuudessa huomasi toki vielä, että olemme vasta päässeet takaisin ulkokentille. Olosuhteisiin nähden toteutimme kuitenkin aika hyvin yhdessä sovittuja asioita”, tuumasi maajoukkueen valmentaja Anssi Ojala leirin päätteeksi.

Maajoukkuerinki on vielä toistaiseksi melko laaja, mutta kevään edetessä rinkiä aletaan karsia sitä mukaan, kun elokuussa Helsingissä odottava kauden kohokohta lähenee. Nuorennusleikkauksen kokeneessa ryhmässä kilpailu pelipaikoista on kovaa ja jokaisen pelaajan silmissä siintääkin sinivalkoisten värien edustaminen EM-turnauksessa kesän lopulla.

”Nuorentuneessa ryhmässä on potentiaalia ja suunta on ylöspäin. Nyt päästään onneksi harjoittelemaan suht tiuhaan maajoukkueen kanssa, ja positiivisin ajatuksin edetään kohti kisoja leiripäivä kerrallaan”, summasi Ojala maajoukkueen kevään jatkosta.

Seuraavaksi miesten maajoukkue leireilee huhtikuun lopussa Velodromilla. Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna taas pietarilainen St. Petersburg HC saapuu Helsinkiin ottamaan mittaa maajoukkueen iskukyvystä kahdessa harjoitusottelussa.

Teksti: Sampo Hirvioja

Kuvat: Janika Kemppi