MIESTEN MAAJOUKKUEELLE KIRVELEVÄT TAPPIOT VENÄLÄISTÄ ST. PETERSBURG HC:TA VASTAAN
8.5.2019 9:26 Uutiset / Liiton etusivu

Miesten maajoukkue kohtasi viikonlopun aikana St. Petersburg HC:n kahdessa harjoitusottelussa.

Helsinki, 4.-5.5.2019

Elokuun kotikisoihin valmistautuva Suomen miesten maahockeymaajoukkue kohtasi viikonloppuna Helsingissä venäläisen St. Petersburg HC:n kahdessa harjoitusottelussa. Lauantain ottelussa vierailijat kirjasivat uskomattomien vaiheiden jälkeen voiton nimiinsä lukemin 3-4. Sunnuntaina Suomen joukkue esiintyi lauantaita terävämmin, mutta voitto lipsahti jälleen yhden maalin erolla venäläisille – lopputulos 2-3 St. Petersburg HC:lle.

Miesten maajoukkue on vuosien varrella kohdannut jo useamman kerran tutun pietarilaisvastustajansa, mutta vielä kertaakaan ei Suomi ole onnistunut nappaamaan pisteitä kovassa Venäjän hockeyliigassa tahkoavalta kilpakumppaniltaan. Tämän viikonlopun otteluissa pistetili oli kuitenkin erittäin lähellä aueta kummassakin ottelussa – lauantain ottelussa tämä jäi ainoastaan sekunneista kiinni! Ottelussa Suomi oli jo 0-3-tappiolla, kunnes esiin astuivat FC Barcelonan hockeyjaostossa pelaavat Laihon veljekset. Sami Laihon kahdella lyhyen kulman maalilla ja Ari Laihon pelitilannemaalilla Suomi nousi uskomattomasti kolmen maalin takaa tasoihin! Ottelun viimeisillä sekunneilla sinivalkopaidoille tapahtui kuitenkin karmea nukahdus, jonka seurauksena vastustaja pääsi iskemään pallon Suomen verkkoon vain sekunti ennen ottelun loppua. Tämän lähemmäksi ensimmäistä pistettä ei enää voi päästä!

Sunnuntain ottelu oli kokonaisuutena hiukan parempi kuin edeltävä, mutta loppuratkaisu oli valitettavasti lähes yhtä murheellinen. Suomi siirtyi ottelun ensimmäisellä neljänneksellä 1-0-johtoon Otto-Petteri Ventelän lauottua komean maalin Ari Laihon esityöstä. Vastustaja kuittasi pelin kuitenkin tasoihin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Uudelleen kuskin paikalle isännät siirtyivät ottelun 40. minuutilla Sami Laihon ammuttua viikonlopun kolmannen maalinsa lyhyestä kulmasta. Tähän asti Suomen peli oli pysynyt erinomaisesti kasassa niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Viimeisellä neljänneksellä vastustaja löi kuitenkin päälle todella kovan paineen ja tämä alkoi näkyä pelin painopisteen siirtymisenä Suomen päätyyn. Lopulta paine tuotti tulosta, ja St. Petersburg iski kaksi halpaa merkkausvirhemaalia isäntien verkkoon vajaassa kolmessa minuutissa. Suomi sai vielä peliajan umpeuduttua lyhyen kulman, mutta kun tästä ei saatu maalia, lipesivät pisteet jälleen rajan toiselle puolen.

Maajoukkueen päävalmentaja Jan Nylund näki suojattiensa otteissa paljon hyvää, vaikka lopputulos ei ollutkaan toivottu: ”Joukkue sai ajoittain oman pelinsä rullaamaan hienosti ja onnistuimme myös paineistamaan vastustajaa paikka paikoin erittäin hyvin. Peli-ilme oli oikein positiivinen, ja vaikka virheitäkin sattui, niistä on hyvä ottaa oppia juuri tässä vaiheessa kevättä.”

Erityisen tyytyväinen Nylund oli lyhyisiin kulmiin, jotka ovat perinteisesti olleet Suomen maajoukkueen kompastuskivi kovissa peleissä. ”Nyt saimme lopultakin lyhyistä kulmista maaleja hyvällä prosentilla, mikä antaa meille paljon lisää itseluottamusta tulevaa ajatellen”, Nylund pohti yhdestä pelin keskeisimmästä osa-alueesta. Eräästä perisynnistään Suomen hockeymiehet eivät kuitenkaan ole vieläkään päässeet eroon, mikä kaihersi myös joukkueen päävalmentajan mieltä: ”Kuntopuolessa jäädään edelleen jälkeen kovempia hockeymaita vastaan. Tämän eteen meidän on edelleen tehtävä yhdessä töitä – ja paljon!”

Seuraavan kerran miesten maajoukkue leireilee Helsingissä 18.5.