Suomi taipui Unkarille EM-turnauksen finaalissa
13.8.2019 20:25 Uutiset / Liiton etusivu

Unkari vei voiton Helsingin Euro-turnauksessa

EuroHockey Championship IV Helsingissä huipentui sunnuntaina turnauksen päätösottelussa Suomen ja Unkarin taisteluun turnausvoitosta. Joukkueet olivat ennen finaalia tasapisteissä ja siten finaalissa ratkaistiin turnausvoitto ja nousu Championship III -tasolle. Unkari aloitti ottelun vahvasti ja painoi peliä Suomen päätyyn luoden muutaman hyvän maalintekotilanteen. Pikkuhiljaa myös Suomi sai otetta pelistä ja pääsi vastustajan päädyssä maalitilanteisiin. Ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla Unkarin Levente Botka kuitenkin onnistui maalinteossa ja tauolle mentiin Unkarin 1-0 johdossa. Toisella jaksolla Suomi sai ajoittain pelin hyvin pyörimään ja loi maalintekotilanteita sekä lyhyitä kulmia, maalinteossa ei kuitenkaan onnistuttu. Sen sijaan Unkari iski 26. minuutin kohdalla lyhyestä kulmasta maalin Imre Farkasin toimesta 2-0 johdon.

Kolmas neljännes jatkui edellisen merkeissä, Unkari oli hieman hallitsevampi mutta myös Suomi sai aikaan hyviä maalintekotilanteita. Maalinteossa kuitenkin onnistui jälleen vain Unkari kun Balazs Olasz upotti pallon Suomen verkkoon 39. minuutin kohdalla. Suomi pääsi kolmannen neljänneksen lopussa vielä pari kertaa miesylivoimalle unkarilaisten jäähyjen myötä, mutta joukkueen puhti alkoi jo olla lopussa. Viimeisellä neljänneksellä Suomi ei enää pystynyt kehittämään loppukiriä, joten Unkari vei ottelun maalein 3-0 ja nousi näin turnausvoittajana vuodeksi 2021 III divisioonaan.

"Hieno joukkue ja turnaus, mutta paukut loppuivat viimeisessä ottelussa. Todella harmillista, sillä joukkue olisi ansainnut paremman lopputuloksen. Olen todella ylpeä tuosta joukkueesta, kaikki tekivät vahvasti töitä yhteisen asian eteen ja pelattiin hyvää peliä. Todella ikävä lopettaa turnaus tällä tavoin", harmitteli pettynyt joukkueen päävalmentaja Jan Nylund ottelun jälkeen.

Ottelun ja turnauksen tilastot https://tms.fih.ch/competitions/1028

Hockeyliitto kiittää Suomen miesten maajoukkuetta upeasta turnauksesta !