Tunnelmia naisten maajoukkueen tammikuiselta turnausmatkalta
12.2.2020 18:34 Uutiset / Liiton etusivu

Naisten maajoukkue nähtiin tammikuussa kansainvälisillä pelikentillä ensimmäistä kertaa 17 vuoteen.

Naisten maajoukkue osallistui tammikuussa Bratislavassa pidettyyn EuroHockey Indoor Championship III turnaukseen.

Naisten EuroHockey Indoor Championship III turnaus pelattiin 24.1. - 26.1.2020 Bratislavassa Slovakiassa.

Turnaukseen osallistuivat Suomen lisäksi isäntämaa Slovakia, Slovenia, Espanja, Irlanti sekä Tanska.

Suomen joukkueelle turnaukseen osallistuminen oli erityisen merkityksellinen hetki, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta 17 vuoteen, kun Suomen Hockeyliitto lähetti naisten maajoukkueen edustamaan kansainvälisille pelikentille. Turnaus oli myös ensimmäinen tärkeä etappi nykyiselle naisten maajoukkueelle sekä mahdollisuus joukkueen pelaajille kehittää omia hockey-taitojaan sekä tuoda mukanaan uutta, muilta joukkueilta opittua tieto-taitoa takaisin koti-Suomeen.

Naisten maajoukkue matkusti turnaukseen vahvuudella 10 kenttäpelaajaa, 2 maalivahtia sekä 3 valmennus- ja huoltohenkilöä. Turnaukseen lähdettiin kerryttämään kokemusta, oppimaan uutta sekä verkostoitumaan. Joukkue antoi jokaisessa ottelussa kaikkensa pelaten alusta loppuun hyvässä hengessä ja hymyssä suin.

Ottelutulokset olivat tappiollisia mutta maalihanat saatiin myös auki turnauksen aikana Elena Ronkaisen ja Noora Ruotsalaisen kummankin taiteillessa yhden maalin.

Joukkue onnistui turnauksen aikaisella toiminnallaan ja asenteellaan tekemään vaikutuksen niin kokeneempien joukkueiden pelaajiin kuin valmennustiimeihinkin. Mukaan turnauksesta saatiin arvokkaan kokemuksen lisäksi tärkeitä yhteyksiä Espanjan ja Irlannin kaltaisiin suurempiin hockey-maihin sekä rutkasti neuvoja ja oppeja naisten hockeyn kehittämiseen Suomessa.

Turnaus antoi koko joukkueelle uusien oppien lisäksi roimasti motivaatiota kehittyä pelaajina sekä yhdessä kehittää suomalaista naisten hockeyta entistä paremmaksi sekä janoa tähdätä korkeammalle tulevaisuudessa myös kansainvälisillä kentillä.

Kiitos naisten maajoukkueen turnausmatkaa tukeneille, matkaa ja turnausta seuranneille sekä kaikille kannattajille!