Kilpailuvaliokunnan tiedote: Indoorkausi 2020-21 alkaa helmikuussa

Suomen Hockeyliitto - Kilpailuvaliokunta

Tiedote 30.1.2021

Indoorkausi 2020-21

Suomen hockeyliiton tavoitteena on, että helmikuussa päästään aloittamaan kilpailutoiminta. Kilpailutoiminnassa tullaan huomioimaan mahdolliset yleisö- ja muut rajoitukset.

Tammikuussa linjattiin, että kilpailutoiminta on tauolla 31.1.2021 asti. Kilpailuvaliokunta kokoontui tämän viikon keskiviikkona keskustelemaan tulevan kauden jatkosta. Päätettiin, että pääsarjojen toiminta käynnistetään helmikuusta alkaen.

- Olemme saaneet ilmoituksia, että osa joukkueista on peruuttanut osallistumisensa sarjaan johtuen vallitsevasta tilanteesta. Harmittavaa, että miesten SM ja juniorisarjat joudutaan perumaan. Varsinkin miespelaajien ja junioreiden harrastajamäärät ovat olleet laskussa viime vuosina. Lajin parissa on muutenkin vähän harrastajia eikä yhtäkään ole varaa menettää. Tavoitteena on kuitenkin saada kausi pelattua. Ja positiivista on, että naisharrastajien määrä on kasvanut. Ja olen ymmärtänyt, että maajoukkueet harjoittelevat kuitenkin etänä ja pienryhmissä tulevaa kesää varten. Kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Sanna Äyräväinen kommentoi.

Tällä hetkellä sarjat, jotka tullaan pelaamaan ovat naisten SM sekä miesten SM B-lohko. Miesten SM sarja joudutaan perumaan Hc Kilpparien Ja Urjun pois jäännin johdosta. Abc-Team olis jäänyt ainoaksi joukkueeksi SM sarjaan, joten se siirtyy pelaamaan myös B-lohkoon, osallistuen lohkoon kahdella joukkueella. Juniorien sarjat U18, U15, U13 ja U10 perutaan myös.

Koska muutoksia on paljon otteluohjelmia ja turnauspäiviä on jouduttu hieman muokkaamaan. Naisten tuleva SM turnaus siirretään Vantaalta Hämeenlinnaan pelattavaksi. Naisten SM sarjan 14.2. suunniteltu turnaus peruutetaan. Kilpailuvaliokunta seuraa alueellisia rajoituksia ja kartoittaa missä turnauksia saadaan järjestettyä. Otteluohjelmat tullaan julkaisemaan Torneopalissa mahdollisimman pian ja sarjapäälliköt tiedottavat joukkueille, kun ne on julkaistu.

Turnauksien turvallisuuteen tullaan kiinnittämään erityistä huomiota ja otteluohjelmia väljennetään niin, että joukkueilla on riittävästä aikaa siirtyä kentälle ja kentältä pois. Tilannetta seurataan ja päivitetään viikoittain.

Sarjamaksut

Miesten SM B lohkon sarjamaksu (300€) tulee pysymään ennallaan. Naisten SM sarjan sarjamaksu selviää myöhemmin. Naisten sarjamaksu tulee koostumaan, niin että salivuokrat tullaan jakamaan osallistuvien joukkueiden kesken. Lisätietoa asiasta Hockeyliiton pääsihteeriltä, Klaus Saijonkiveltä, info@hockeyliitto.com.

Pelattavat sarjat

Miesten SM B-lohko (pelataan harrastelisenssillä)

Joukkueet: Warriors Hc, Vantaa Hc, HT-85, Abc-Team I ja Abc-Team II

Ottelupäivät:

14.2. Hämeenlinna

7.3. Hämeenlinna

13.3. Hämeenlinna

21.3. Hämeenlinna

Naisten SM:

Joukkueet: Abc-Team, Porvoo HCB, Porvoo HCR, Vantaa Hc, Warrios HC

Ottelupäivät:

7.2. Hämeenlinna

21.2. Helsinki

27.2. Vantaa

6.3. Porvoo

20.3. Hämeenlinna, Finaali

Jos herää kysymyksiä kilpailutoimintaan liittyen, voit olla yhteydessä oman sarjasi sarjapäällikköön tai kilpailuvaliokuntaan sähköpostillakilpailu@hockeyliitto.com. Sarjapäälliköiden yhteystiedot löydät Hockeyliiton kotisivuilta.