Indoorhockeyn SM-mitalit jaettu
26.3.2022 18:18 Uutiset / Liiton etusivu

Kultaa Warriors HC A:lle naisissa ja ABC Teamille miehissä

Indoorhockeyn SM-kausi huipentui lauantaina 26.3. Hämeenlinnassa pelattaviin finaalipeleihin. Naisissa kultamitalista nähtiin hurja kamppailu, joka ratkesi lopulta vasta tasapeliin päättyyneen pelin jälkeen rankaistuskuljetuskilpailussa. Myös miehissä kultamitalista saatiin hyvä taisto aikaiseksi.

Naisten finaalissa nähtiin tällä kertaa kokenut ABC-Team, joka sai vastaansa kovaa nousua kohti Suomen kärkeä tehneen Warriors HC:n A-joukkueen. Puolustava mestari ABC aloitti varmasti Johanna Yoshumuran tykittäessä 0-1 laukauksen. Warriors HC kuittasi tilanteeksi 1-1 Salla Hyttisen maalilla. ABC kuitenkin piti tahtia yllä Johanna Yoshumuran tehdessä vielä toisen maalin ensimmäisessä erässä.

Toisessa erässä ABC kasvatti johtoasemaansa 1-3 Elena Mäkelän maalilla, mutta Warriors HC ei antanut periksi ja kolmannessa erässä joukkue nousikin tasoihin Maud Van der Hamsvoortin kahdella maalilla. Neljännen maalittoman erän jälkeen kultamitalin ratkaisu jäi rangaistuskuljetuskilpailuun varaan.

Rangastuskuljetuksenkilpailussa ei maaleja nähty, vaikka moni lähellä olikin. Lopulta ratkaisu nähtiin, kun Reetta Malkamäen kuljetus tuotti Warriorsille rangaoistusvipin, ja sen joukkueen hollantilaisvahvistus Maud Van der Hamsvoort käytti hyväksi ja samalla varmistui Warriorsin naisten ensimmäisen indoorhockeyn Suomen mestauruus luvuin 4-3.

Naisissa pronssia otti Porvoo HC kukistamalla Warriors HC:n B-joukkueen maalein 5-1.

ABC miesten mestariksi

Myös miehissä taistelu SM-kullasta oli tiukka, kun vastakkain oli ABC-Team ja turkulainen HC Kilpparit. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pääsivät maalinteon makuun ensin HC Kilppareiden Lauri Horellin ja sitten ABC-Teamin Hesham Azzamin onnistumisilla.

Toisessa erässä ABC kiri eroa vastustajiin kahdella maalilla, ensin Attila Farkasin ja sitten Petri Mikkolan onnistumisilla,. Kolmannessa erässä HC Kilpparit pääsi kaventamaan tilanteen 3-2 Sampo Hirviojan maalilla. Neljännessä erässä ABC-Team meni kuitenkin menojaan. Hesham Azzam vei joukkueen ensin 4-2 kiriin ja vaikka ABC:n Andrei Panchin pääsi vielä kaventamaan tilanteeksi 4-3 ei Kilpparit voineet helsinkiläisille mitään ja ottelun viime minuuteilla nähty Attila Farkasin toinen maali sineitöi lopulta voiton ABC-Teamille luvuin 5-3.

Miesten pronssia otti hämeenlinnalainen HT-85 Warriors HC:n jäädessä neljänneksi luvuin 6-3.