Naisten SM-turnaus 28.11. siirtyy helmikuulle
23.11.2020 19:03 Uutiset / Liiton etusivu

Women's Indoor Tournament (SM-series) on 28.11 will be rescheduled to February 2021.

Hockeyliiton hallitus on päättänyt kilpailuvaliokunnan ja sarjapäälliköiden ehdotuksesta siirtää Vantaalla la 28.11. pidettävän SM-turnauksen. Syynä siirrolle on yhdessä naisten SM-joukkueessa ilmennyt koronavirustartunta ja siitä seuranneet altistumiset ja karanteenit. Turnaus pelataan su 21.2. Herttoniemessä Helsingissä. Myös lauantaille suunniteltu naisten maajoukkueen harjoitus perutaan.

- Yhden joukkueen puuttuminen vaikuttaa olennaisesti turnaukseen, jonka takia se päätettiin siirtää. Jos uusi päivämäärä ei sovi joukkueille, pelaamatta jääneiden pelien aikatauluttamisesta voi sopia kanssani, naisten SM-sarjan sarjapäällikkö Kari Saari toteaa.

Naisten SM-sarja jatkuu 12.12. Hämeenlinnassa ja 16.1. Porvoossa. 7.2. pelattava SM-turnaus siirretään pelattavaksi Vantaalle, Myyrmäen urheilutaloon. SM-sarja päättyy 27.2. ja 13.3. Hämeenlinnassa pelattaviin turnauksiin.

Miesten SM-sarja käyntiin sunnuntaina

Miesten SM-sarjan ensimmäinen turnaus pelataan su 29.2. Turnauksen pelipaikka on vielä auki, sillä Helsinki on uusien koronarajoitteiden takia perunut turnauksen. Salivuoron pyritään vahvistamaan mahdollisimman pian ja jos vuoroa ei Helsingistä saada, turnaus pelataan Urjalassa. Joukkueita informoidaan tilanteesta heti tila-asioiden varmistuttua.

ENGLISH:

The Finnish Hockey Association Board has after a recommendation from the Competitions Committee and Heads of Competitions Series decided to postpone the women's indoor tournament that was due to be played on Saturday 28.11.2020 in Vantaa to February 2021. The rescheduling comes after confirmed COVID-19 infection and exposures and quarantines followed by it within one of the teams. The women's national team practice scheduled for 28.11 will be cancelled.

The rescheduled tournament will be played in Herttoniemi, Helsinki on Sunday 21.02.2021.

- The tournament would be significantly affected by the absence of one team, which is why we have decided to reschedule the entire tournament. If the new date does not suit the teams, they can contact me for working out a new schedule, comments the Head of Women's Competition Series Kari Saari.

Women's Finnish Championship (SM-series) series will continue on 12.12.2020 in Hämeenlinna and 16.01.2021 in Porvoo. The tournament scheduled for 07.02.2021 will be relocated to Myyrmäen Urheilutalo, Vantaa. SM-series will end with tournaments in Hämeenlinna on 27.02.2021 and 13.03.2021.

Men's Finnish Championship (SM-series) series will start on Sunday 29.11.2020

First tournament of the Men's Indoor Finnish Championship series will be played on Sunday 29.11.2020. The location of the tournament is at the moment pending and will be confirmed closer to the date. This is due to new COVID-19 related restrictions in Helsinki, which has resulted in the city cancelling the tournament from their locations. If the Helsinki location cannot be secured, the tournament will be relocated to Urjala. Teams will be informed as soon as the Association is able to confirm the location.