ABC-Team ja Porvoo HC blue valmiina mitalitaistoon
4.3.2021 15:05 Uutiset / Liiton etusivu

Naisten indoorhockeyn SM-finaali käydään lauantaina 6.3. Hämeenlinnassa.

Indoorhockeyn SM-sarja on kokenut kuluvalla kaudella monia haasteita ja aikataulumuutoksia, mutta poikkeusoloista huolimatta naiset ovat päässeet pelaamaan neljä turnausta ja joukkueet mitalipeleihin ovat ratkenneet. Kaksi sarjan kärkijoukkuetta ovat edenneet kohti finaalia selvin sävelin. Helsinkiläinen ABC-Team ja porvoolainen Porvoo HC blue ovat molemmat selvinneet ilman tappioita runkosarjan läpi. Tulevana lauantaina Hämeenlinnassa käytävässä finaalissa vastakkain onkin tasaväkinen pari, jolla molemimlla on kova halu taistella SM-kultamitalista.

- Kausi on ollut haastava. Poikkeusolot ovat estäneet meitä treenaamassa yhdessä, joten peleihin on lähdetty ilman treenejä. Treenitauosta huolimatta olemme pelanneet hienosti joukkueena ja joukkue on kehittynyt huimasti, ABC-Teamin kapteeni Henna Viitaniemi toteaa.

Viime vuonna kultaa voittanut joukkue lähtee odottavaisin mielin SM-kultataistoon.

- Meillä on vahva ja osaava joukkue. Lähdemme hyvillä mielin puolustamaan mestaruuttamme. Porvoo HC Blue on kova vastustaja ja lauantaina on odotettavissa todella tiukka peli. Porvoota vastaan pelatessa ilmassa on aina pientä jännitettä, joka tuo peliin vielä lisäpotkua, Viitaniemi pohdiskelee.

Samoilla linjoilla on koko kauden kärkipaikka pitäneen joukkueen, Porvoo HC bluen kapteeni Nea Väisänen.

- Kausi on ylipäätään ollut todella haastava, koska treenaamaan ei olla päästy. Toisaalta on tullut ehkä mietittyä ja keskusteltua enemmän kun normaalisti. Olemme iloisia, että pääsemme kuitenkin pelaamaan finaalit ja saamme siten kunnon päätöksen kaudelle. Kaikki pelit ABC-Teamia vastaan ovat tiukkoja vääntöjä, joten varmasti lauantaikin tulee olemaan sellainen. Lähdemme nälkäisenä joukkueena mestaruusjahtiin!, Väisänen lupaa.

Naisten indoorhockey SM-pronssista taistelee helsinkiläinen Warriors HC:n ja Porvoon HC:n toinen joukkue, reds.

SM-finaaleista tullaan lähettämään livekuvaa Suomen Hockeyliiton Youtube-kanavalla.

Tulosseuranta ja sarjataulukko löytyy Torneopalista.

Naisten SM-indoorhockey finaalit, Jukolan koulu, Hämeenlinna

Pronssiottelu klo 13 Warrior HC – Porvoo HC Red