HC Kilpparit voitti hockey5 SM-kultaa
19.9.2021 18:59 Uutiset / Liiton etusivu

ABC-Team jäi hopealle tiukassa pelissä

Miesten hockey5 SM-finaali sai arvoisansa lopun, kun kultataistelussa kohtasivat kaksi lohkovoittajaa, helsinkiläinen ABC-Team ja turkulainen HC Kilpparit. Hockey5-SM-sarja pelattiin tällä kertaa kuuden joukkueen voimin siten, että joukkueet oli jaettu etelä- ja länsilohkoon alkusarjan osalta. Molemmat finaalijoukkueet raivasivat tiensä finaaliin puhtaalla pelillä ilman tappioita, eikä ratkaisua finaaipelissäkään saatu varsinaisellla peliajalla.

Pelin ensimmäistä maalia saatiin odottaa toisen erän puoleen väliin asti, jolloin ABC-teamin Tuomas Hämäläinen pussitti 1-0. HC Kilpparit tasoitti pelin 1-1:een Sampo Hirviojan osumalla vain vajaa pari minuuttia ensimmäisen maalin perään. Pelin viimeisessä erässä nähtiin vielä kaksi maalia ABC-Teamin Hesham Azzanin tehdessä maalin heti erän alkuun. HC Kilpparit kuitenkin kuittasi tilanteen 2-2:een Andrew Schofieldin maalilla ja näin peli päättyi tasatilanteeseen ja pelin ratkaisu siirtyi rangaistuslaukauskisaan.

Rankkereissa molemmat joukkueet onnistuivat kertaalleen, Hirviojan ja Schofieldin tehdessä maalin tiukassa paikassa. Ratkaisevan voittomaalin teki kuitenkin HC Kilpparien Lauri Horelli. Turkulaiset pääsivät näin juhlimaan kauden toista mitalia, tällä kertaa kultaista. Joukkue voitti muutama viikko takaperin maahockeyn SM-hopeaa.

Alkusarjassa lohkon viimeiseksi jäänyt Seinäjoki, kukisti puolivälierissä Warriors HC:n ja pääsi näin mukaan mitalipeleihin. Pronssia hockey5 SM-sarjassa otti kuitenkin hämeenlinnalainen HT-85, joka kukisti pronssipelissä Seinäjoki Unitedin selvin sävelin 9-2.

Sarjan tilastot ja tarkemmat tulokset löytyvät Torneopalista.