Killpari sijalla 5 Turkissa
11.6.2022 13:45 Uutiset / Liiton etusivu

Hellettä ja iloista meininkiä!

Turnauksen toisessa pelissä kävi näin: Keli kuuma, kyyti kylmää - turkkilainen Nizip Zeugma kurmuutti HC Kilpparia 34 asteen helteessä lukemin 9-0!

Kamppailussa Kilppari onnistui pitämään isäntäjoukkueen aisoissa ensimmäisen vartin verran, mutta toisella neljänneksellä peli repesi isäntien hyväksi lukemin 4-0. Toiselle puolituntiselle Kilpparit vaihtoivat ryhmityksensä hyökkäävämpään muotoon, mikä poikikin turkulaisille muutaman hyvän maalipaikan ja lyhyen kulman, mutta myös valtavan määrän vastahyökkäyksiä ja lyhyitä kulmia turkkilaisille, ja maaleja alkoi ropista turkulaisten verkkoon tasaiseen tahtiin. Lopputulos ei todellakaan jättänyt sijaa selityksille - Zeugma vain yksinkertaisesti oli Kilppareita etevämpi kaikilla pelin osa-alueilla.

HC Kilpparin turnaukselle positiivinen lopetus - viimeisessä kamppailussa kaatui norjalainen Mortenstrud-Aker SK lukemin 3-0!

Maanantai-aamun ottelu päästiin pelaamaan "vain" vajaan 25 asteen lämpötilassa, mikä selvästi palveli Pinkkipaitojen peliä. Kilppari sai otteluun salama-alun, kun Sampo Hirvioja iski vapauttavan 1-0-maalin ottelun kolmannella minuutilla. Lisää löylyä kiukaalle löi Elmeri Rihtilä, joka viimeisteli komealla yksilösuorituksella Kilpparin 2-0-maalin ottelun 9. minuutilla. Viimeisen naulan norjalaisten arkkuun iski Massimo Ruohonen ottelun 26. minuutilla.

Kokonaisuudessaan viimeinen ottelu oli Kilpparilta hyvin ehjä ja tasapainoinen suoritus. Samanlaisella suoritustasolla olisi ollut hyvät mahdollisuudet päästä turnauksessa myös neljän parhaan joukkoon, mutta tällä kertaa oma peli löytyi valitettavasti vasta loppusuoralla. Kilpparin loppusijoitus turnauksessa oli viides. Turnauksen kaksi parasta joukkuetta, jotka nousevat seuraavaksi vuodeksi ylempään sarjaan, olivat Kilppsrin alkulohkovastustajat Nizip Zeugma (TUR) ja Qormi Daikin (MLT).

Teksti Sampo Hirvioja kuvat Jouko Lautaoja

EuroHockey Club Challenge III 2022 Men