Nuorten EM-kilpailut käyntiin Ukrainan ja Sveitsin voitoilla
26.7.2022 17:37 Uutiset / Liiton etusivu

Switzerland and Ukraine wins the first games

Nuorten EM-kilpailut käynnistyivät tiistaina Helsingissä sateisessä säässä. Kilpailujen ensimmäisenä päivänä nähtiin vauhdikkaita pelejä, jotka päätyivät Ukrainan ja Sveitsin voittoihin.

Suomi aloitti kisaurakkansa Sveitsiä vastaan. Sveitsi aloitti vahvasti ja ensimmäinen maali nähtiin heti seitsemän minuutin peliajan jälkeen Jens Flückin viimeistellessä lyhyen kulman erikoistilanteesta. Sveitsin toinen maali nähtiin viisi minuuttia myöhemmin Loris Grandchampin hajottaessa Suomen puolustuksen pakkaa ja iskiessä 2-0 maalin Suomen maalivahdin selän taaksi. Sveitsin tasainen maalitahti jatkui läpi pelin ja toisella neljännekselle Sveitsin maalisaldo kasvoi kolmella maalilla, neljännen maalin syntyessä lyhyen kulman tuloksena. Ensimmäisellä puoliajalla vastustajan vauhdista hämmentynyt kotijoukkue Suomi keskittyi puolustamiseen, eikä joukkue juuri päässyt pois omalta puoliskoltaan muutamaa kovaa läpilyöntiä lukuunottamatta.

Kolmannella neljänneksellä armoton Sveitsi jatkoi maalien tekoa kuitaten maaleilla Suomen pallon menetykset ja haparoinnit. Sveitsin kuudes maali nähtiin heti 31 minuutilla ja seitsemäs maali kuusi minuuttia myöhemmin. Suomen kapteenin Mikael Sjelvgrenin ottaessa vihreän kortin kolmannen puoliajan lopussa, Sveitsi kiitti ja siirtyi 8-0 johtoon. Loppua kohti Suomi pääsi jo paremmin mukaan taisteluun ja viimeisen neljänneksen alussa nähtyä 9-0 maalia lukuun ottamatta Suomi onnistui pitämään tilannetta hallinnassa ja tekemään jopa muutaman hienon katkon ja hyökkäyksen.

- Vastustaja oli selkeästi meitä edellä niin taidollisesti kuin pelinopeudessa ja tuntui, että olimme ihan sveitsiläisten jaloissa. Nyt päästiin sellaisille kentille, jolla ei ollakaan pitkään aikaan pelattu. Pikku hiljaa päästiin kuitenkin mukaan vauhtiin. Huomanna sitten uudella energialla seuraavaan peliin, joukkueen valmentaja Otto-Petteri Ventelä summasi päivän saldoa

Sveitsiläisten parhaana pelaajana palkittin kentällä loistanut, kolme maalia Sveitsille tehnyt Loris Grandchamp. Suomen onnistuja oli lopputuloksesta huolimatta maalivahti Jobanvir Khaira, joka puolusti Suomen maalia monella huikealla pelastuksella.

Ukraina vahvana Liettuaa vastaan

Päivän toisena pelinä nähtiin Ukraina - Liettua -peli, joka päättyi Ukrainalaisten 4-1 voittoon. Ensimmäisen maalittoman neljänneksen jälkeen peli saatiin todella käyntiin, kun ukrainalaiset avasivat maalihanat ja maaleja syntyi lyhyessä ajassa kolme, joista viimeinen lyhyestä kulmasta. Maalintekijöinä olivat Oleksii Popov, Vladyslav Tsybulia ja Volodymyr Zhmereniuk.

Puoliajan jälkeen liettualaiset tulivat uudella innolla peliin ja tasoittivat peliä Rafal Stankevicin hienolla, Ukrainan maalivahdin yllättäneellä nostolla. Ukrainan neljäs maali syntyi kolmannella neljänneksellä erikoistilanteessa lyhyestä kulmasta tekijänään Volodymyr Kostechkon.

Ottelun loppupuolella väsyneet pelaajat saivat kolme vihreää korttia, mutta maaleja ei enää syntynyt, joten lopputulokseksi kirjattiin 4-1 ukrainalaisille.

Nuorten EM-kilpailut jatkuvat keskiviikkona 27.7.2022 klo 15.45 pelattavalla Sveitsi - Ukraina ja klo 18 pelattavalla Liettua - Suomi pelillä.

Täydelliset tulokset:

Sveitsi - Suomi: https://tms.fih.ch/matches/16817

Ukraina - Liettua: https://tms.fih.ch/matches/16816#goals

Kuvat: Ville Järvinen.

*******

The EuroHockey Junior Championship in Helsinki started with the victories of teams from Ukraine and Switzerland

The EuroHockey Junior Championships, men III started on Tuesday in Helsinki in rainy weather. Day ended in victories for Ukraine and Switzerland.

The opening game of the tournament was Ukraine-Lithuania match, which ended with a 4-1 victory for the Ukrainians. There were no goal in the first quarter, but the real game started in secon quarter when the Ukrainians opened their account and scored three goals in a short time, the last one from a short corner. The scorers were Oleksii Popov, Vladyslav Tsybulia and Volodymyr Zhmereniuk.

After halftime, the Lithuanians woke up for the game and got their first goal bt Rafal Stankevic. Ukraine's fourth goal came in the third quarter in a special situation from a short corner by Volodymyr Kostechko.

Towards the end of the match players got tired and both teams received green cards. There were no more goals in the last quarter so the final score was 4-1 for the Ukrainians.

Switzerland strong against Finland

Days second game was hometeam Finland against Switzerland. Switzerland started strongly and the first goal was seen right after seven minutes when Jens Flück finished a short corner with a goal. Switzerland's second goal was seen five minutes later when Loris Grandchamp broke the pack of the Finnish defense and scored a 2-0.

Switzerland's steady scoring pace continued throughout the game and into the second quarter, Switzerland's score increased with three goals. In the first half Finland focused on defending, and the team hardly got any changest to got out of their own half of the field.

In the third quarter Switzerland continued their strong play. Switzerland's sixth goal was seen immediately in the 31st minute and the seventh goal six minutes later. When Finland's captain Mikael Sjelvgren received a green card at the end of the third half, Switzerland thanked and took an 8-0 lead.

Towards the end of the game, Finland got their game better together and have a good fighting agains much better opponent. Except for the 9-0 goal seen at the beginning of the last quarter, Finland managed to keep the situation under control and even made a few nice breaks and attacks.

Loris Grandchamp, who scored three goals for Switzerland, was awarded as the best player of the Swiss team. Despite the final result, Finland´s most valuable player was goalkeeper Jobanvir Khaira, who defended Finland's goal with many amazing saves.