Suomen kapteeni odottaa innolla kotikisoja

Suomen joukkueen kapteeni, Mikael Sjelvgren odottaa innolla kotikisoja. 21-vuotias hämeenlinnalainen on kokenut hockeypelaaja. Lajia mies on harrastanut lähemmäs 10 vuotta. Kansainvälistä kokemustakin on kertynyt useammasta nuorten turnauksesta mm. Turkista ja Puolasta. Mies oli mukana myös vuonna 2019, kun Suomessa järjestettiin miesten EM-kilpailut.

Kotikisoihin ja viimeisiin junnukisoihin 21-vuotias mies lähtee innolla.

- Odotan kilpiluja innolla, sillä emme ole koronan takia päässeet moneen vuoteen pelaamaan. On todella hienoa päästä kotiyleisön eteen edustamaan Suomea.

Suomen joukkue koostuu niin kokeneista konkareista kun uudemmista pelaajista. Joukkue on valmistautunut turnaukseen kesän aikana järjestelyillä harjoitusleireillä. Viime hetken valmistautumisessa on keskitytty joukkuehengen nostattamiseen.

- Olemme viettäneet aikaa hotellilla tutustuemme toisiimme. Kapteenina tehtävänäni on kantaa vastuuta joukkueesta. Minulle on tärkeää, että kaikilla on joukkueessa mukava olla.

Nuorten EM-turnaukseen osallistuu Suomen lisäksi Ukraina, Liettua ja Sveitsi. Sjelvgren uskoo, että odotettavissa on tasaisia pelejä, vaikka varsinkin nuorten joukkueissa kokoonpanot voivat vaihdella ja vastustajista ei välttämättä etukäteen tiedä. Varsinkin Liettua on aikaisempina vuosina antanut Suomelle kovan vastuksen.

Suomi saa ensimmäisenä päivänä vastaansa Sveitsin. Ensimmäiseen peliin puolustajana pelaava mies lähtee rauhallisin mielin.

- Voitto on aina tavoitteena, mutta tärkeintä on päästä alkujännityksestä ja pelata omaa peliä. Odotan peliä innoissani. Kiva päästä pelaamaan sukulaisten ja tuttavien eneen.