Nuorten EM-kilpailut käyntiin Ukrainan ja Sveitsin voitoilla

Nuorten EM-kilpailut käynnistyivät tiistaina Helsingissä sateisessä säässä. Kilpailujen ensimmäisenä päivänä nähtiin vauhdikkaita pelejä, jotka päätyivät Ukrainan ja Sveitsin voittoihin.

Suomi aloitti kisaurakkansa Sveitsiä vastaan. Sveitsi aloitti vahvasti ja ensimmäinen maali nähtiin heti seitsemän minuutin peliajan jälkeen Jens Flückin viimeistellessä lyhyen kulman erikoistilanteesta. Sveitsin toinen maali nähtiin viisi minuuttia myöhemmin Loris Grandchampin hajottaessa Suomen puolustuksen pakkaa ja iskiessä 2-0 maalin Suomen maalivahdin selän taaksi. Sveitsin tasainen maalitahti jatkui läpi pelin ja toisella neljännekselle Sveitsin maalisaldo kasvoi kolmella maalilla, neljännen maalin syntyessä lyhyen kulman tuloksena. Ensimmäisellä puoliajalla vastustajan vauhdista hämmentynyt kotijoukkue Suomi keskittyi puolustamiseen, eikä joukkue juuri päässyt pois omalta puoliskoltaan muutamaa kovaa läpilyöntiä lukuunottamatta.

Kolmannella neljänneksellä armoton Sveitsi jatkoi maalien tekoa kuitaten maaleilla Suomen pallon menetykset ja haparoinnit. Sveitsin kuudes maali nähtiin heti 31 minuutilla ja seitsemäs maali kuusi minuuttia myöhemmin. Suomen kapteenin Mikael Sjelvgrenin ottaessa vihreän kortin kolmannen puoliajan lopussa, Sveitsi kiitti ja siirtyi 8-0 johtoon. Loppua kohti Suomi pääsi jo paremmin mukaan taisteluun ja viimeisen neljänneksen alussa nähtyä 9-0 maalia lukuun ottamatta Suomi onnistui pitämään tilannetta hallinnassa ja tekemään jopa muutaman hienon katkon ja hyökkäyksen.

- Vastustaja oli selkeästi meitä edellä niin taidollisesti kuin pelinopeudessa ja tuntui, että olimme ihan sveitsiläisten jaloissa. Nyt päästiin sellaisille kentille, jolla ei ollakaan pitkään aikaan pelattu. Pikku hiljaa päästiin kuitenkin mukaan vauhtiin. Huomanna sitten uudella energialla seuraavaan peliin, joukkueen valmentaja Otto-Petteri Ventelä summasi päivän saldoa

Sveitsiläisten parhaana pelaajana palkittin kentällä loistanut, kolme maalia Sveitsille tehnyt Loris Grandchamp. Suomen onnistuja oli lopputuloksesta huolimatta maalivahti Jobanvir Khaira, joka puolusti Suomen maalia monella huikealla pelastuksella.

Ukraina vahvana Liettuaa vastaan

Päivän toisena pelinä nähtiin Ukraina - Liettua -peli, joka päättyi Ukrainalaisten 4-1 voittoon. Ensimmäisen maalittoman neljänneksen jälkeen peli saatiin todella käyntiin, kun ukrainalaiset avasivat maalihanat ja maaleja syntyi lyhyessä ajassa kolme, joista viimeinen lyhyestä kulmasta. Maalintekijöinä olivat Oleksii Popov, Vladyslav Tsybulia ja Volodymyr Zhmereniuk.

Puoliajan jälkeen liettualaiset tulivat uudella innolla peliin ja tasoittivat peliä Rafal Stankevicin hienolla, Ukrainan maalivahdin yllättäneellä nostolla. Ukrainan neljäs maali syntyi kolmannella neljänneksellä erikoistilanteessa lyhyestä kulmasta tekijänään Volodymyr Kostechkon.

Ottelun loppupuolella väsyneet pelaajat saivat kolme vihreää korttia, mutta maaleja ei enää syntynyt, joten lopputulokseksi kirjattiin 4-1 ukrainalaisille.

Nuorten EM-kilpailut jatkuvat keskiviikkona 27.7.2022 klo 15.45 pelattavalla Sveitsi - Ukraina ja klo 18 pelattavalla Liettua - Suomi pelillä.