Ukraina ja Sveitsi tasapeliin Nuorten EM-areenalla

Ukraina-Sveitsi ottelu päättyi tasapeliin

Nuorten EM-kilpailujen toisena päivänä vastakkain astuivat kaksi tasavahvaa joukkuetta, Ukraina ja Sveitsi, joilla molemmilla oli takana jo yksi voitto. Ottelussa nähtiin hyviä suorituksia ja vahvaa vääntöä ja pelin lopputuloksena taululle heijastettiin 1-1 tasapeli.

Ukraina aloitti ottelun vahvalla tekemisellä, Sveitsin keskittyessä puolustamiseen. Ensimmäinen erikoistilanne nähtiin heti ensimmäisellä neljänneksellä Ukrainan saadessa lyhyen kulman, mutta maalivahti torjui vedon. Vähitellen Sveitsi pääsi vahvemmin mukaan peliin ja molemmilta joukkueilta nähtiin muutamia hyviä hyökkäyksiä, ja maalivahdeilta hienoja torjuntoja.

Ottelun ensimmäistä maalia saatiin odottaa ottelun kolmannelle neljännekselle asti, jolloin Ukrainan Yaroslav Berhilevych nosti joukkueensa 1-0 johtoon. Vain kolme minuuttia myöhemmin Sveitsi sai lyhyen kulman ja joukkueen maalitykki Loris Grandchamp iski pallon Ukrainan maalivahdin Bohdan Yurkovin selän taakse tasoittaen tilanteen 1-1.

Loppua kohti Sveitsi otti peliä yhä enemmän hallintaansa ukrainalaisten napatessa vihreitä ja keltaisia kortteja. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt ja ottelu päättyi 1-1 tasapeliin.

Suomi jäi Liettuan jalkoihin

Illan toisessa ottelussa Suomi sai vastaansa Liettuan. Suomi lähti hyvällä otteella peliin, mutta jo ensimmäisellä neljänneksellä Liettualta nähtiin kaksi hienoa maalia, Povilas Sinkeviciuksen ja Rafal Stankevicin taituroimana. Suomi sai muutaman hyvän hyökkäyksen ja pääsi yrittämään maalia lyhyessä kulmassa, mutta veto meni päin maalivahtia.

Toisella kolmanneksella Suomen Elmeri Rihtilä otti ensimmäisen vihreän kortin ja Liettua kuittasi tilanteen iskemällä 3-0 maalin Andzej Burkotin toimesta.

Kolmannella neljänneksellä Liettua otti pelin hallintaansa ja maaleja tuli kaksi lisää. Ensimmäinen syntyi lyhyen kulman jatkotilanteesta annetusta rangaistuslaukauksesta, jonka Justinas Blazys veti varmalla suorituksella Suomen maalivahtina toisella puoliajalla toimineen Jobanvir Khairan selän taa. 5-0 maali taas oli Dominykas Vaikenasin käsialaa.

Neljännellä puoliajalla Suomi otti kaksi viiden minuutin keltaista korttia ja Suomen puolustuksen haparoidessa Liettua hyödynsi saadut lyhyet kulmat iskemällä tilanteeksi 6-0. Suomi onnistui vielä muutaman kerran hyökkäämään Liettuan päähän, mutta maaleja ei syntynyt edes lyhyen kulman erikoistilanteesta. Liettua viimeisteli pelin iskemällä pelin loppuluvuiksi 7-0 viimeisellä minuutilla saadusta lyhyestä kulmasta,

Nuorten EM-turnaus (EuroHockey Junior Championship, men III) jatkuu välipäivän jälkeen perjantaina 29.7., joilloin Suomi saa vastaansa Ukrainan klo 13.30 pelattavassa pelissä. Perjantain toinen peli, Liettua- Sveitsi pelataan Helsingin Velodromilla klo 11.15 alkaen. Nuorten EM-kilpailut päättyvät lauantaina 30.7. pelattaviin finaalipeleihin.

Kuvat: Ville Järvinen