Sveitsi päihitti Liettuan 3-1

Suomi ja Liettua taistelevat pronssimitalista

Nuorten EM-kilpailujen kolmantena päivänä vastakain asettuivat Sveitsi ja Liettua. Peli lkoi vahdikkaasta joukkueiden pyrkiessä vastustajan päähän pitkillä pallon nostoilla. Sveitsi saikin ensimmäisen tilanteen joukkueen hankkiessa itselleen lyhyen kulman - ja hyödynsi sen varmasti tekemällä 1-0 maalin. Maalin tekijänä oli tuttuun tapaa Loris Grandchamp.

Kuusi minuuttia myöhemmin Liettua pääsi iskemään takaisin ja 1-1 tasoitusmaali syntyi lyhyestä kulmasta Arnas Ridlauskasin varmalla vedolla vasempaan alakulmaan.

Liettuan napatessa ensimmäisen vihreän kortin, Sveitsi pääsi hyökkäämään ja sai uuden lyhyen kulman, mutta veto epäonnistui ja maalia ei syntynyt.

Toisella neljänneksellä Sveitsin otti yhä vahvemman otteen pelissä. Sveitsin 2-1 johtomaali syntyi Jens Flückin tekemänä lyhyestä kulmasta. Liettua sai aikaiseksi pari hyvää hyökkäystä, mutta enempää maaleja ei nähty toisella tai kolmannella neljänneksellä. Kolmannella neljänneksellä peli keskittyikin pyörimään kentän keskiosassa molempien joukkueiden hyökkäysten jäädessä kauas maaliringistä.

Neljännellä neljänneksellä nähtiin paljon hyviä maalipaikkoja. Maaliin asti pallo saatiin erän puolivälissä. Sveitsi katkaisi Liettuan hyökkäyksen ja onnistui omassa vastahyökkäyksessään maalinteossa ja tilanne oli 3-1 Sveitsille. Liettua sai vielä tilaisuuden kaventa tilannetta lyhyessä kulmassa, joka kuitenkin meni ohi maalin. Enempää maaleja ei pelissä nähty vaikka pelin loppu puolella Sveitsi pääsi pelaamaan joka kahden miehen ylivoimalla liettualaisten ottaessa vihreän ja keltaisen kortin.

Sveitsi varmisti 3-1 voitollaan paikan lauantaina pelattavissa finaalipeleissä.

Suomi jäi lohkon neljänneksi

Suomi kohtasi kolmannessa ottelussaan Ukrainan, joka aloitti pelin tekemällä maalin heti pelin toisella minuutilla. Ensimmäiselle neljänneksellä peli pyörikin lähes täysin vain yhdessä päässä ja Ukraina iski Suomen maaliin vielä kaksi maalia erän lopussa tilanteen ollessa 3-0 Ukrainalle.

Toisella neljänneksellä Suomi pääsi mukaan peliin ja Suomelta nähtiin muutama hyvä hyökkäys, jotka jäivät kuitenkin maalittomiksi. Toisessa erässä Suomelta nähtiinkin hyvää suoritusta niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä ja puoliajalle lähdettiin edelleen tilanteessa 3-0.

Kolmannen neljänneksen alussa Ukraina pääsi yllättämään Suomen tekemällä kaksi maalia ja erää oli kulunut van kolme minuuttia tilanteen ollessa jo 5-0. Suomen yritykset iskeä vastustajan maaliin jäivät tyngiksi eikä Ukraina onnistunut tekemään erässä enempää maaleja edes lyhyestä kulmasta.

Viimeisellä neljänneksellä Ukraina kiihdytti tahtiaa. Suomen ottaessa kaksi vihreää korttia ja Ukraina pääsi iskemään ja siirtyi 6-0 johtoon. Ukraina pääsi iskemään vielä kahdesti aivan pelin viimeisillä minuuteilla ja lopputulokseksi kirjattiin 8-0.

Ukraina nousikin tasapistein ja yhden pelitilanteessa syntyneen maalin erolla sarjan voittajaksi ennen Sveitsiä. Suomi jäi sarjan viimeiseksi ja saa lauantaina vastaansa Liettuan.

- Huomenna otetaan sitten viimeiset mehut pojista, mutta pidetään kuitenkin ilo mukana tekemisessä. Olemme pystyneet parantamaan tekemistämme peli peliltä ja ajoittain olemme päässeet pelaamaan myös omaa peliämme. Voittoon vaadittaisiin täydellistä nappisuoritusta, Suomen valmentaja Otto-Petteri Ventelä pohdiskeli.

Nuorten EM-kilpailujen sijoituspelit pelataan la 30.7. Velodromilla Helsingissä. Suomi-Liettua pronssipeli pelataan klo 10.15 ja Sveitsin ja Ukrainan välinen kultataistelu lo 12.30 alkaen.