HC Kilppari maahockeyn SM-mestareiksi

Miesten SM-finaalissa kohtasivat hienon kauden tehnyt, runkosarjan voittanut hämeenlinnalainen HT-85 ja lajin kestomenestyjä turkulainen HC Kilppari.

Hämeenlinnalaiset aloittivatkin pelin tehokkaasti Simo Mäkelän tehdessä 1-0 maalin lyhyestä kulmasta pelin seitsemännellä minuutilla. Kilpparit eivät kauaa odottaneet Asmo Ara-Heikkilän kuitatessa pelin tasoitusmaalin heti ensimmäisen maalin perään. Peli eteni tasalukemissa puoliajalle asti ja molemmissa päissä nähtiin hienoja torjuntoja ja tasaista vääntöä.

Ottelun kolmannessa erässä HC Kilppari lisäsi pelin tempoa ja Sami Lindroosin hieno maali nosti turkulaiset 2-1 johtoon. Hämeenlinnalaiset pistivät kampoihin, mutta kilppareiden Tommi Rantalan neljännen erän aluksi tekemä 3-1 maali kruunasi pelin ja HC Kilpparit palkittiin vuoden tauon jälkeen jälleen maahockey SM-kultamitaleilla.

Edellisvuonna HC Kilpparit hävisi finaalipelin Vantaa HC:lle. Kokenut joukkue on saanut riveihinsä paljon uusia pelaajia ja varsinkin alkukaudesta joukkueen tulokset olivat vaihtelevia. Kauden puolivälissä HC Kilpparit päätti pistää pelitaktiikkaamme uusiksi ja se kannatti. Pieni takaisku joukkueelle oli pari päivää ennen finaalia tullut tieto siitä, että joukkueen yksi kärkipelaajista, Sampo Hirvioja joutui jättämään pelin väliin jalkavamman takia.

- Peli oli tasaista vääntöä ja pallo pyöri paljon keskialueella. Meillä oli aluksi vähän vaikeuksia, mutta onneksi saimme tasoitettua pelin nopeasti HT:n avausmaalin jälkeen. Saimme käytettyä harvat maalipaikat hyvin ja pystyimme torjumaan vastustajan huippuvaaralliset iskut. Kyllä tämä oli sellainen vaikeuksien kautta voittoon kausi, HC Kilpparin kapteeni Tommi Rantala analysoi joukkueen voittoa.

Pronssia Warriors HC:lle

Miesten pronssipeleissä vastakkain asettuivat kaksi helsinkiläisjoukkuetta, Warriors HC ja ABC-Team. Peli oli Warriorsin pyöritystä ja maaleja tuli tasaiseen tahtiin. Maaleista kaksi kirjattiin niin Loek Fliervoetin kuin James Girlingin nimiin. Lisäksi Hawden Gwindi ja Lennon White pääsivät iskemään ABC-Teamin maalivahdin selän taakse kertaalleen.

ABC:n Petsi Mikkola sai iskettyä yhden maalin vastustajan maaliin, joten ottelun lopputulokseksi kirjattiin lopulta 6-1 Warriors HC:lle. Samalla joukkue nappisi historian ensimmäisen SM-mitalin maahockeyssa miehissä.

Kuvat: Ville Järvinen