Porvoo HC:lle maahockeyn SM-kultaa naisissa

Naisten finaalipelissä vastakkain asettuivat kokenut konkari Porvoo HC ja nuorta voimaa täynnä oleva, ensimmäistä kertaa mitalipeleissä oleva Seinäjoki United.

Kuten odottaa saattoi, ottelu oli tasaista vääntöä ja jännittäviä pelitilanteita nähtiin kummassakin päässä. Seinäjokelaiset pääsivät avaamaan maalitilin ensimmäisenä. Ensimmäinen Arja Koskimäen lyhyestä kulmasta vetämä maali oli todellisuudessa Seinäjokelaisten toinen maali pelissä, mutta ensimmäinen edellisestä lyhyestä kulmasta maaliin päätynyt veto mitätöitiin sääntörikkeen takia.

Seinäjoki sai pitää 1-0 johtopaikkansa pelin puoliväliin asti. Tilanne kuitenkin tasoittui pelin kolmannessa erässä, kun Eeva-Maija Perho iski pelitilanteessa pallon maaliin ja tasoitti pelin 1-1. Porvoo painosti kovasti, mutta varsinaisella peliajalla ei maaleja syntynyt, vaikka läheltä piti -tilanteita riittikin runsaasti.

Peli päättyi siis tasapeliin ja mitalit ratkaistiin rangaistuskuljetuskilpailulla. Ensimmäisen viiden pelaajan jälkeen molemmat joukkueet olivat saaneet maaliin kolme vetoa. Tilanne jatkui siis äkkikuolema periaatteella. Porvoon kapteeni Anne-Maarit Anttonen onnistui kuljetuksessaan ja Seinäjoki Unitedin Reeta Malkamäellä oli tilaisuus vielä tasoittaa. Malkamäen kuljetus päätyi kyllä maaliin, mutta juuri kahdeksan sekunnin aikarajan jälkeen. Malkamäki sai kuitenkin maalivahdin virheen takia uuden tilaisuuden, mutta ei siinä kuitenkaan onnistunut, joten ottelu kirjattiin Porvoon nimiin luvuin 2-1.

- Kausi on ollut rankka ja olemme joutuneet pelaamaan vajaamiehityksellä. Onneksi saimme finaaliin koko kokoonpanon kasaan. Peli olisi voinut päätyä kummin päin vain, mutta tänään olimme hitusen parempia, Porvoo HC:n kapteeni Anne-Maarit Anttonen iloitsi voitosta.

Porvoo on voittanut maahockeyn SM-kultaa edellisen kerran vuonna 2019. Seinäjoki Unitedille maahockeyn hopeamitali oli ensimmäinen mitali lajissa.

ABC naisten pronssille

Pronssipelissä vastakkain asettuivat helsinkiläisjoukkueet ABC-Team ja Warriors HC, kuten miehissäkin. Warriors HC avasi maalitilin Julia Verstijlen lyhyen kulman jatkotilanteessa syntyneellä maalilla. Joukkue saikin pitää 1-0 johtoaseman pelin puoliväliin asti, sillä ABC- Team ei onnistunut maalinteossa kovasta yrityksestään huolimatta.

Elena Mäkelän tasoitusmaali nähtiin heti kolmannen erän alkupuolella. ABC:n Johanna Yoshimuru onnistui nostamaan joukkueen 2-1 johtoasemaan neljännessä erässä, kahdeksan minuuttia ennen pelin loppua. Warriorsin puolustuksen haparoidessa ABC.n Kathryn Lessey iski vielä 3-1 maalin pari minuuttia edellisen maalin perään ja viime vuoden mestari ABC sai nyt juhlia pronssimitalia.