Hockey5 SM-kultaa ABClle ja Porvoo HClle

Hockey 5 SM-mitalit ratkottiin lauantaina 17.9. Velodromilla. Tällä kertaa mitalitaisto käytiin yhden päivän turnauksena.

Naisissa mukana oli kuusi joukkuetta ja turnaus pelattiin kahdessa lohkossa. A-lohkon voittajaksi nousi ABC, joka kukisti alkuerissä niin Warriors HC Lightningin kuin Vantaa HC. B-lohkossa käytiin taas tiukka vääntö sarjan voitosta, kun Seinäjoki United ja Porvoo HC, samat joukkueet, jotka viikko aikaisemmin näyttivät kovaa vääntöä maahockeyn SM-sarjan finaalissa, pelasivat keskenään tasan ja kukistivat Warriors HC Thunderin. Sarjavoittoon nousi Seinäjoki United yhden tehdyn maalin erolla.

Välierissä otteluparit olivat siis Seinäjoki United ja Warriors Lightning sekä Porvoo HC ja ABC Team. Finaaliin selvisi odotetusti Porvoo Hc, lajin hallitseva mestari, lyömällä ABC-teamin maalein 3-0. Pienoinen yllätys oli kun Warriors lightning kukisti Seinäjoki Unitedin maalein 5-1.

Välierissa loukkaantumisista kärsinyt ABC luovuttu ja pronssipeliin Seinäjokea vastaan nousi Warriors Thunderin jumbofinaalissa kukistanut Vantaa HC. Seinäjoki vei pronssin Vantaata vastaan luvuin 5-2.

Finaalissa nähtiinkin tiukka taistelu, joka kääntyi lopulta Porvoolaisten voitoksi luvuin 2-1

Miesten kultaa ABC teamille

Miehissä hockey5 pelattiin viiden joukkueen sarjana, jossa kaikki joukkueet pelasivat toisiaan vastaan. Sarjan voiton vei helsinkiläinen ABC-Team ennen viime vuoden kultamitalistia turkulaista HC Kilpparia.

Sarjan kaksi parasta kohtasivat finaalissa, jonka voiton otti nimiinsä ABC luvuin 2-1.

Pronssipeli pelattiin helsinkiläisen Warriors HC:n ja hämeenlinnalaisen HT-85 välillä. Pronssille ylsi myös maahockeyssa pronssia voittanut Warriors HC luvuin 7-3

Hockey5 on maahockeyn uusimpia lajimuotoja, jossa peli käydään 40 * 23,3 metrin kokoisella kentällä, jonka reunalla on laidat. Pelaajia on yhtä aikaa kentällä neljä + maalivahti. Peliaika on 2*10 minuuttia.

kuvat: Jouko Lautaoja