Indoorhockeyn mestarit ABC naisissa ja HT-85 miehissä

Indoorhockeyn finaalipelit pelattiin sunnuntaina 5.2. Hämeenlinnassa. Voitot lähtivät tällä kertaa uusiin osoitteisiin helsinkiläisen ABC-Teamin viedessä naisten mestaruuden ja kotijoukkue HT-85 varmistaessa miesten SM-kullan jäämisen Hämeenlinnaan.

Naisten mestaruudesta taisteli samoilla pisteillä runkosarjan päättäneet Porvoo HC ja ABC-Team. Tarjolla näyttikin olevan tasaväkisen ottelu. Pelin maaliton ensimmäinen erä oli vielä tarkkailua ja pallo pyöri tasaisesti kentän päästä päähän. Toisen erän alussa Porvoo HC:n Nea Väisänen avasi maalitilin ja iski Maiju Arjaluodon syötöstä pallon ABC:n maaliin. ABC-Team pääsi kuitenkin kuittaamaan joukkueen napatessa itselleen lyhyen kulman erikoistilanteen. Elena Mäkelä iski pallon varmasti maaliin ja tilanne oli 1-1. Porvoon Anne-Maarit Anttonen vei Porvoon jälleen johtoon heti seuraavalla minuutilla ja Helena Frejborg onnistui pelin 20 minuutilla varmistamaan Porvoolle jo 3-1 maalieron ABC-Teamin haparoidessa omassa päässä.

Pelin kolmannessa erässä ABC otti uutta vauhtia alleen ja Elena Mäkelä pääsi jälleen iskemään lyhyestä kulmasta ja maalitilanne kaventui tilanteeseen 3-2. Muutama minuutti myöhemmin Minna Mäkelä tasoitti pelin 3-3.

Loppua kohti Porvoo näytti hyytyvän ja ABC meni menojaan. Ottelun parhaana pelaajana palkittu Jenni Juntunen iski pelin loppu puolella kolme maalia putkeen ja Johanna Yoshimura viimeisteli ABC:n voiton 7-3 pelin viimeisellä minuutilla.

ABC pääsi siis kirkastavaan edellisvuoden hopean ja juhlimaan indoorhockeyn SM-kultaa.

Naisten pronssipeli käytiin Warriorsin sisäisenä taisteluna, kuin Lightning kohtasi Thunderin. Kaikki runkosarjan pelinsä hävinnyt Lightning osoitti hienoa taistelutahtoa, mutta Thunder meni menojaan ja peli päättyi Thunderin 6-0 voittoon. Maalintekijöinä pelissä olivat Camila Usseglio (2 maalia), pelin parhaana pelaajana palkittu Elisa Vaittinen (3 maalia) ja luvut 6-0 viimeisellä minuutilla iskenyt Meg Schermbruker.

HT-85 mestaruuden pitkän tauon jälkeen

Miesten kultapelissä kohtasivat kokenut konkarijoukkue HT-85 Hämeenlinnasta ja ensimmäistä kertaa mitalipeleihin noussut Warriors HC Helsingistä.

Peli alkoi tasaisena vääntönä joukkueiden iskiessä maaleja vuorotellen toistensa maaleihin. Maalin teon aloitti Warriorsin Paramprit Singh Gill, HT-85:n Aaron Lehmuksen kuitatessa tilanteen tasoihin heti seuraavalla minuutilla. Gurdit Singh Gill nosti Warriorsin 2-1 johtoasemaan, mutta Santeri Määttänen tasoitti tilanteen 2-2.

Puoliajan jälkeen vain kuudella kenttäpelaajalla pelannut Warriors alkoi näyttää hyytymisen merkkejä ja joukkueen tehdessä virheitä, pelin parhaana pelaajana palkittu Santeri Määttänen iski maaleja toisensa perään Warriorsin nuoren maalivahdin, Jobanvir Singh Khairan selän taakse. Lopulta peli päättyikin hämeenlinnalaisten voittoon luvuin 6-2. Edellisen kerran HT-85 on juhlinut indoorhockeyn mestaruutta vuonna 2007.

Sarjan lopussa huiman nousun tehnyt Warriors taas sain ensimmäisen indoorhockeyn mitalinsa, joten hopea on varmasti joukkueelle mieleen, kunhan finaalipelin tappiosta on toivuttu.

Runkosarjan lopussa tasapisteissä hämeenlinnalaisten kanssa ollut ABC-Team päätyi taistelemaan pronssimitalista kokeneen indoorjoukkueen turkulaisen HC Kilpparin kanssa. Peli olikin hyvin tasainen maaleja iskettiin tasaiseen tahtiin molempiin päihin. Kolmannen erän loppupuolella tilanne oli 4-2 ABC-Teamille, kun Sampo Hirvioja onnistui tasoittamaan tilanteen 4-3. Viimeisessä erässä Petri Mikkola nosti jälleen ABC:n kahden maalin johtoon, mutta Sampo Hirvioja tasoitti tilanteen ensin 5-4 ja 1,5 minuuttia ennen pelin loppua 5-5. Pelin sankariksi nousi Kilppareiden Tuomas Kallioniemi, joka iski 20 sekuntia ennen loppua Kilppareiden voittomaalin ja näin turkulaiset lunastivat indoorhockeyn SM-pronssin itselleen luvuin 5-6.

Edellä mainittujen lisäksi maalintekijöinä nähtiin Kilppareiden kaksi ensimmäistä maalia tehnyt Tommi Rantala ja ABC:n toisen maalin tehnyt Jussi Paananen.