Junioritoiminnan upea vuosi 2023/2024

Tämä on ollut erinomainen vuosi juniorihockeylle (7-15-vuotiaat) Suomessa. Kehitystäyteisen vuoden aikana on mahdollistettu lajin harrastamisen lisääntyminen muun muassa mahdollistamalla tyttöjen ja poikien sekajoukkueet. Tavoitteena on toki ylläpitää nykyisiä määriä, mutta myös kasvattaa vuoden 2024 aikana pelaajamäärää niin sisä- kuin ulkokaudellakin. Tätä hienoa kehitystä ja lajin kehittymistä ei olisi ollut mahdollista toteuttaa ilman taustalla pyyteettömästi ahertavia taustajoukkoja. Haluammekin antaa ison kiitoksen ja tunnustuksen kaikille valmentajille, apuvalmentajille, vanhemmille ja muille joukkueiden taustavoimille väsymättömästä ja kovasta työstä joukkueiden eteen. Hienoa!

Kahden viimeisen kauden aikana olemme lanseeranneet joustavan ja kannustavan lähestymistavan maahockeyihin tarjoamalla mahdollisimman monelle pelaajalle mahdollisuuden harjoitella ja pelata eri ikäisten kanssa samassa joukkueessa. Seurat perustivat yhteistyöryhmän, jonka tehtävänä on ollut tarjota junioreille mahdollisuuksia harjoitella ja pelata yhä enemmän. Tämä osoittautui erittäin tehokkaaksi, ja yhteistyö jatkuu edelleen sisähockeykaudella 2023/2024.

Seurakohtaista junioritoimintaa ovat järjestäneet ja edistäneet seuraavat valmentajat:

ABC Team: Minna Mäkelä ja Paavo Ondreka.

Espoo Wanderers: Arun Justus ja Aaro Niskanen.

Kilppari HC: Andrew Scholfield

Vantaan HC: Kate Lessey

Warriors HC: Taryn Baker, Noel Cavernelis ja Erin Fahringer

Nuoria vapaaehtoisia mukana toiminnassa

Kehitystä on tapahtunut myös nuorten vapaaehtoisten avulla, jotka ovat tulleet auttamaan omien seurojen junioreiden valmennuksessa. Haluamme myös kiittää kaikkia nuoria vapaaehtoisia heidän panostuksestaan uuden pelaajasukupolven rakentamisessa: Lauri Ondreka (ABC), Lauri Horelli (Kilppari HC ), Elmeri Rihtilä (Vantaa HC), Noa Sallinen (Vantaa HC), Eric Benni (Warriors HC), Jaana Mantere (Warriors HC) ja Cami Usseglio (Warriors HC). Odotamme innolla, miten te tulette ottamaan yhä enemmän vastuuta tulevaisuudessa hienon lajimme kehittämisessä ja laajenemisessa.

Seurojen junioritoiminnan yleiskatsaus ja tulevaisuuden suunnitelmia

Helsinki - Warriors HC: Tilastojen mukaan kaudella 2022/2023 seuralla oli 28 pelaajaa maahockeyssä ja 20 sisähockeyssä. Ressun peruskoulusta oli 16 pelaajaa ja muista naapurikouluista yhteensä 4 pelaajaa. Suurin osa pelaajista osallistui harjoituksiin, mutta pienet aikatauluhaasteet ja muut harrastukset, joissa pelaajat kävivät, vaikuttivat jonkin verran osallistumisaktiivisuuteen. Seuralla oli neljä sisähockeyjoukkuetta, jotka koostuivat kahdesta alle 14-vuotiaiden joukkueesta ja kahdesta alle 11-vuotiaiden joukkueesta. Kesäkaudella perheiden lomamatkustaminen vaikutti jonkin verran vähentävästi lukuihin. Kesäkauden alussa seuralla oli kaksi joukkuetta. Loppukauden aikana seuralla oli useimmiten yksi joukkue, ja osa pelaajista auttoivat muita joukkueita, joilla oli liian vähän pelaajia. Warriors perusti uuden ryhmän Espoon kristillisessä koulussa. Pelaajia oli 16 ja harjoitukset toteutettiin tiistaisin. Pelaajat siirtyivät alun jälkeen Espoon Wanderersiin, mutta valmennusta toteutetaan edelleen yhteistyössä. Tavoitteena on laajentaa toimintaa Espoon kristillisessä koulussa kauden 2023/2024 aikana.

Seuraavan kolmen vuoden aikana aiomme laajentaa juniorihockeytoimintaa tuomalla sitä useampaan kouluun ja laajentamalla toimintaa myös Ressun peruskoulussa. Toivomme, että muutkin seurat tekevät näin myös omalla alueellaan, jotta juniorimaahockey kehittyy kaikkien Suomen hockeynsarjassa pelaavien seurojen osalta. Suunnittelemme pilottiohjelmaa, jossa indoor otetaan toistaiseksi mukaan Ressun peruskoulussa 3BD-luokilla (53 oppilasta), 4BD-luokilla (52 oppilasta), 5BD-luokilla (31 oppilasta) ja 6BD-luokilla (30 oppilasta) osaksi liikuntatunteja. Suunnitelmat sen laajentamisesta koko kouluun ovat valmisteilla, mutta ne vaativat vielä lisää yhteistyötä, keskustelua ja suunnittelua. Suomen Hockeyliitto on avustanut toimintaa hankkimalla indoorpelivälineitä tämän hankkeen toteuttamiseksi ja helpottamiseksi.

Seura aikoo osallistua tammikuussa 2024 Tanskassa järjestettävään indoorhockeyturnaukseen, jossa alle 12-vuotiaiden sekajoukkue kilpailee. Vanhempien vahvalla tuella ja avustuksella tehdään varainhankintasuunnitelmia ja hallinnollisia järjestelyjä, jotta matka toteutuu.

Helsinki - ABC: ABC järjesti kesäloman aikana kesäleirin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Tänä kesänä ABC:llä oli yksi joukkue. Yhteistyö Vantaan ja Espoo Wanderersin pelaajien kanssa toimi erinomaisesti ja antoi kaikille mahdollisuuden pelata otteluita ja harjoitella. Keskiviikkoisin harjoituksissa tehtiin yhteistyötä myös Warriors HC:n kanssa, kun ABC osallistui Helsingin Velodromilla pidettyjen harjoitusten aikana leikkimielisiin otteluihin.

Indoorhockeykauden alkaessa Kenia Salminen avustaa mahdollisuuksien mukaan Ressun peruskoulussa, sillä ABC pyörittää perjantaisin Easysport-kerhoa. ABC aloittaa tämän kerhon todennäköisesti lokakuussa valmistautuakseen indoorkauteen.

Turku - Kilppari HC: Andrew Scholfield järjesti koulun jälkeisiä iltapäiväkerhoja. Nämä olivat monilajikerhoja, koska hockeylla ei ollut lajina vielä riittävää tunnettavuutta. Lisäksi junioreiden krikettikerhossa (myös Andrew'n järjestämänä) oli noin 20 pelaajaa. Turnaukset olivat suuri menestys ja Kilpparin joukkueiden kehitys on ollut hienoa. Kilppari pystyi kotikentällään muodostamaan kaksi joukkuetta. Kilpparilla on viisi U14-ikäistä (2009), jotka ovat superinnokkaita ryhtymään valmentajiksi. Andrew aloitti juniorivalmentajaohjelman heidän valmentajataitojensa kehittämiseksi. Ensi vuonna valmentajat tulevat saamaan myös pienen rahallisen korvauksen. Junioreilla oli tänä kesänä monilajileiri, mutta vain 14 ilmoittautui mukaan (vuonna 2022 oli 34). Vuonna 2024 seura suunnittelee järjestävänsä 1 monilajileirin (3 päivää), 1 hockeyleirin (2 päivää), 1 krikettileirin (2 päivää) ja 1 hockeyviikonlopun yön yli leirinä Kemiössä. Lisäksi Kilppari suunnittelee ulkomaanmatkaa syksylle 2025.

Vantaa - Vantaa HC: Kate Lessey on ottanut vastuulleen Vantaan juniorit ja he ovat osallistuneet joihinkin Warriorsin harjoituksiin. Hän aloittaa hockeyn jälleen Vantaan kansainvälisessä koulussa edellyttäen, että koululla on käytettävissä harjoituspaikka. Selvitttelyssä on myös vaihtoehtoinen harjoituspaikka, mikäli Vantaan kansainvälisen koulussa ei ole harjoituspaikkaa käytettävissä. Vantaalla ja ABC:llä on ollut yhteisiä joukkueita turnauspäivinä, jotta kaikilla olisi ollut mahdollisuus pelata. Elmeri Rihtilä ja Noa Sallinen ovat auttaneet Vantaata valmentajina joillakin harjoituskerroilla ja tavoitteena on saada molemmat entistä enemmän mukaan valmennukseen, sillä he ovat erittäin innokkaita valmentajia.

Uusi seura perusteilla Espoossa

Kesäkaudella 2023 oli ominaista useiden seurojen juniorihockeytoiminnan kasvu. Espooseen ollaan parhaillaan perustamassa uutta seuraa, pitkälti Espoon kristillisen koulun, Espoo Wanderersin ja Helsingissä toimivan Warriors Hockey Clubin yhteistyön tuloksena. Suomen hockeyliitto on avustanut toimintaa tarjoamalla resursseja varusteiden muodossa, jotta uudet junioripelaajat pystyivät aloittamaan harjoittelun. Seura toivottavasti pääsee kilpailemaan ensimmäistä kertaa sisähockeykaudella 2023/2024. Arun Justus ja Aaro Niskanen johtavat toimintaa Warriors HC:n Taryn Bakerin ja Noel Caverneliksen tukemana. Taryn Baker on luonut mm. seuralle logon ja suunnitellut seuran peliasuja yhteistyössä Arunin ja Aaron kanssa. Noel Cavernelis on valmentanut pelaajia kesäloman alusta lähtien, ja Arun Justus on ottanut vähitellen valmennuksen omalle vastuulleen. Tässäkin yhteistyö jatkuu edelleen.

Alle 16-vuotiaiden pelaajien rekrytointikampanja

Haluamme kannustaa kaikkia vuonna 2010 ja sen jälkeen syntyneitä pelaajia tai tulevia pelaajia tulemaan kokeilemaan maahockeyta ja indoorhockeyta. Jos pelaat tai olet pelannut esim. salibandya tai jos olet nopea, ketterä, tasapainoinen, noudatat hyvin ohjeita ja olet halukas oppimaan uutta, olet etsimämme henkilö.

Pyrimme rakentamaan kaksi kilpailukykyistä, alle 16-vuotiaiden Suomen hockeymaajoukkuetta, jotka voivat osallistua Eurohockey-kilpailuihin vuonna 2026. Haluaisimme osallistua kilpailuihin sekä poikien että tyttöjen joukkueilla. Suomen hockeymaajoukkueessa edustaminen edellyttää, että sinulla on Suomen passi.

Haluamme myös kehittää ja rakentaa kilpailukykyisen alle 16-vuotiaiden joukkueen, jossa sinun ei tarvitse olla Suomen kansalainen (tytöt ja pojat). Jos olet kiinnostunut ja haluat olla osa tätä hanketta, ota yhteyttä lähimpään maahockeyseuraan tai Suomen hockeyliittoon.